Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Приемната за жертви на домашно насилие в спешната болница "Пирогов" откри денонощна телефонна линия за психологически консултации при кризи. Целта е нуждаещите се да могат да получават помощ дистанционно поради опасността от инфекция с коронавирус, съобщава БНР.

На телефон 0700 40 150 специалисти ще изслушват жертвите на домашно насилие и ще ги консултират съобразно конкретната ситуация. Потърпевшите ще получават съдействие от органите на реда, както и инструкции и помощ как да се защитят и да осигурят своята безопасност. Жертвите на домашно насилие ще получават и съвети за ефективни поведенчески техники за промяна на всекидневието, справяне с негативните емоции и изработване на ефективни стратегии за подобряване качеството на живот.

Специалистите съветват - ако сте в непосредствена опасност, трябва да се обадите на тел. 112. Но предупреждават, че в ситуации като настоящата, когато хората са принудени да останат по домовете си, има голяма вероятност от ръст в проявите на домашно насилие. 

Ако изпитвате несигурност, тревога или безпокойство, свързани с настоящата пандемия, породена от COVID-19, и в семейството ви се пораждат проблеми - звънете на телефон 0700 40 150. Психологичната денонощна линия за обслужване при кризи в болница "Пирогов" работи 24 часа, 7 дни в седмицата и ще ви предоставя незабавен достъп до съветник по кризи.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.