Стотици потребители на Туитър (Twitter) приветстваха днес предложението на шефа на "Тесла" (Tesla) Илон Мъск компанията му да произвежда апарати за обдишване за пострадалите от коронавируса, след като САЩ призоваха за дарения на респираторни маски, за за се справят с недостига, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Световната здравна организация съобщи вчера, че преговаря с Китай и други държави за увеличаване на предлагането на здравно оборудване, а Дженерал мотърс (General Motors) и Форд (Ford Motor) казаха, че преговарят с представители на Белия дом.

Ще произвеждаме апарати за обдишване, ако има недостиг, съобщи в Туитър Мъск, отговаряйки на предложение на свой фен милиардерът да промени временно производството на свой завод.

Коментарът незабавно предизвика стотици отговори, в които Мъск е призован да действа.

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп призова американските строителни компании да дарят респираторни маски на болниците и предоставящите здравни услуги в борбата срещу коронавируса на фона на недостига в страната.

"Тесла" се съгласи вчера да намали броя на работниците в завода си в Калифорния, съобщи говорител на фона на въведената регионална изолация, за да се ограничи разпространението на вируса.

Компанията дава работа на над 10 000 работници в единствения си автомобилен завод в САЩ във Фримонт.