Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Три частни болници вече се съгласиха да приемат дарението за апаратура под условие"

Това заяви преди малко бизнесменът Ивайло Пенчев, около чието решение да дари 220 000 лв. на "Александровска" болница за животоспасяваща апаратура, но под условие, се завихри сериозен скандал, най-вече в социалните мрежи. Условието на Пенчев беше, че ако някой от неговите служители или техните близки има нужда от машината - то той ще бъде с предимство пред другите болни. 

Няколко дни след като договорът с "Александровска" е бил сключен, той беше анулиран от шефовете на болницата, които казаха, че изпълняват хипократовата клетва и не могат да делят пациентите. 

Днес Пенчев обясни, че не съжалява за начина, по който е направил дарението. Съжалява единствено, че е направил предложението на държавна болница, защото държавните болни били..."нечастни". 

Той беше категоричен, че разбира гнева на хората, но когато е взел решението за дарението не си е задавал "философски въпроси", те са дошли по-късно. 

Той обаче като че би отбой по отношение на една от най-скандалните си тези - тази, според която, ако на машината има "закачен" друг човек, а в същия момент някой от неговите служители има нужда да я ползва, то другият човек ще бъде свален от апаратурата. 

"Лекарят трябва да прецени, знам, че е гадно. Давам си сметка за това. Супер гадно е, но аз не искам да си го представям този момент. Това е теоретичен казус".

Важното - Пенчев каза, че има намерение да закупи повече машини. Докато договорът му с "Александровска" е бил действащ, директорът на клиниката е намерил машини на цена от 37 000 евро. След анулирането екипът на бизнесменът е започнал да търси други машини и към момента има оферта за китайски такива от 11 000 евро. Те вече са поръчани и ако доставката бъде извършена бързо и качествено, то той обеща да закупи повече. 

"На нас може да ни трябват максимум 2-3 машини в един момент. Аз сега купувам 10. Това показват математическите модели на заразата. Купуваме 10, даже на другите машини може и да им махнем условието"

Относно яростната атака срещу себе си, той заяви, че въпреки всичко смята, че е прав и неговата позиция е по-морална.

"Представете си, че имате семейство. Кое е по-морално - да се погрижите първо за собственото си семейство или за другите?", попита реторично той 

Накрая бизнесменът поиска от други хора с възможности да се включат и заедно да закупят 300 машини, вместо само неговите 10.

"Така избор няма да има."

Иначе - собственикът на най-голямата фирма за катерачни стени в света "Уолтопия", обясни, че никога не е съобщавал официално за дарението и не е искал това да излиза извън неговата компания. 

Съобщил го обаче във фирмения чат и вероятно оттам е излязла новината. Всичко станало много бързо - решил първо да купи машините, които да стоят в офиса му и ако някой от служителите има нужда, те да бъдат транспортирани в болница. После обаче говорил с шефката на маркетинговия си екип и двамата стигнали до извода, че е по-добре машините да си стоят в болницата и да спасяват други животи. Бързо се разбрал с директора на "Александровска" и договорът бил сключен.

Ивайло Пенчев отказа да съобщи кои са трите болници, които са приели дарението, с цел да бъдат защитени от мнението на хората. 

Коментари

Ма нали това ти казахме бе, боклук.

Ако искаш да си лекуваш служителите, сключи си договор с частници или си направи частна болница и се лекувай там докато ти свърши бюджета. Селянинът още не е разбрал за какво му се смеят. Смеят ти се на селската "хитрост", че искаш с парички като за една "жибка" да си купиш цяла болница. Ми хитрец си, байно, ама не си чак толкова хитър. Айде сиктир, че много станахте проститутките за внимание. Дайте следващия.

Курдо,

той го е направил! Хората му имат здравна застраховка, за която всички болници се молят на вратата им да почука негов служител!!! Този филм съм го гледал!
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

"даже на другите машини може

"даже на другите машини може и да им махнем условието" Това трябваше да го направи още първия път - само една-две вашини да са под условие.
Danail Rumenov's picture
Danail Rumenov
Danail R

Този човек си прави някакъв

Този човек си прави някакъв социален експеримент, силно се надявам да е така!

Ивайло Пенчев как ги вижда нещата?

Ако са дали негов апарат на някой беден човечец и се яви негов човек, изтръгват апарата из ръцете на първия и го дават на втория ли?
Понякога наминаващ's picture
Понякога наминаващ
Понякога наминаващ

"Бедният човечец"

по-добре ли ще е ако изобщо няма апарат?
Понякога наминаващ's picture
Понякога наминаващ
Понякога наминаващ

Не мога да разбера

яростта, с която се нахвърляте срещу Ивайло Пенчев. В края на краищата кое е по добре да ги има тези апарати и да спасяват животи или да ги няма?! Някой от вас, моралните чистофайници дарил ли е 5 лева, че да има право да съди? Защо не се нахвърляте срещу далеч по-богати хора, които нищо не са дарили и нищо не са направили? Ген. Мутафчиев каза, че на държавата и трябват месеци да достави апаратите, а Пенчев го прави за седмица, но хейтърите са готови да го разкъсат?!

В края на краищата е добре да си подредим държавата така,

че да не може психопати, които живеят от неплатените си данъци да ми се репчат и да ми се правят на големи "благородници". Държавата е говняна защото такива като тоя плешивец минават за "елит". Колкото до това кой е дарил, не очаквай от истински моралните хора да се бият като тая проститутка в гърдите какво са правили и какво - не. В моралния кодекс на традиционната в България религия ясно е записано - ако се биеш в гърдите с добрите си дела, не си добър човек. Схващаш ли идеята или имаш нужда да ти я разкажат в картинки?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.