Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор с китайския си колега Китай Ли Къцян по повод пандемията от коронавирус, като Китай е обещал помощ за страната ни под формата на защитни от коронавируса средства, както и съдействие за закупуване на респиратори.

Това става ясно от прессъобщение на Министерския съвет.

Двамата са обсъдили усилията, които всяка една от двете държави полага, за да ограничи разпространението на COVID-19. 

Ли Къцян посочил, че разбира, че за България коронавируса е голямо предизвикателство и изразил готовността на Китай да предостави помощ на нашата страна под формата на дарение на маски, очила, ръкавици и други защитни средства.

Китай възнамерява да отпусне и по линия на Европейската комисия подобен вид помощ, от която България също ще може да се възползва като държава-член на ЕС.

Китайският премиер също така изразил готовност да окаже съдействие на България за установяване на контакт с китайски фирми-производители на защитни средства и респиратори, за да може, чрез министерствата на икономиката и търговията на двете страни България да закупува необходимите бройки. 

Борисов благодарил, в това число за вече направеното дарение от 12 000 маски за еднократна употреба и 2000 специални маски.

От своя страна Ли Къцян благодарил за изразената от Борисов подкрепа и съпричастност в най-тежкия момент от кризата с коронавируса в Китай. Ли Къцян отбелязал, че предприетите мерки в Китай вече дават резултати, но по думите му все още не е постигната победа над коронавируса и е необходимо борбата да продължи, като държавите взаимно си помагат. Китайският премиер изрази увереност, че светът ще се справи и ще успее да преодолее пандемията. 

Коментари

Къцян е казал, Бойко, господ да помага.

Бойко е казал, амин и се прекръстил с лявата ръка, че телефонът му бил в дясната. Смешник.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.