Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Девет китайски експерти по коронавируса и тонове помощи - санитарни материали, пристигнаха снощи в Рим на борда на специален самолет с цел съдействие на Италия като най-пострадалата от болестта европейска държава, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Китай, откъдето тръгна пандемията и където броят на новите случаи съществено спада, започна да изпраща специалисти и материали в ред други страни. Говорителят на китайската дипломация Гън Шуан каза вчера, че след Ирак и Иран Италия получава експерти медици, медикаменти за интензивни грижи, защитни материали и друга помощ.

Китайските специалисти, с маски на лицата, бяха посрещнати от представители на италианските здравни власти на римското летище Фиумичино. Товарът на самолета включваше по-специално респиратори, електрокардиографи, десетки хиляди маски и други консумативи, съобщи Фанческо Рока, президент на италианския Червен кръст.

Китайският външен министър Ван И увери в сряда в разговор по телефона италианския си колега Луиджи ди Майо, че Пекин ще подкрепя Италия в борбата с коронавируса.

"Китайският народ няма никога да забрави ценната помощ, предоставена от Италия, когато Китай изживяваше най-тежките моменти" от епидемията на китайска територия, заяви той.

Коментари

Китай помага там, където умират хора

"Дипломация" правят САЩ като затварят границата си за ЕС. САЩ са врагът на ЕС, не друг.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.