Краят на Корпоративна търговска банка е близо, става ясно от интервю на намиращият се в Белград мажоритарен собственик на трезора Цветан Василев в интервю за сайта на в. "Банкер".

От една страна, одиторският доклад по всяка вероятност ще установи онова, което е необходимо на прокуратурата, за да докаже гръмко тиражираните си тези, а от друга - ще даде достатъчно "основания" на БНБ да вземе сакралното решение за окончателното ликвидиране  на банката, казва Василев.

При всички случаи това ще бъде един политически мотивиран доклад, базиран на "факта", че основната част от досиетата "липсват". Убеден съм, че причината за тази "липса" не е немарливост или преднамереност на отговорните за това служители на банката, а се корени в координираните вандалски действия на ликвидаторите на КТБ при поставянето ѝ под специален надзор. В  "правната" кантора, обслужваща следствието и прокуратурата, несъмнено са налични копия от всички кредитни файлове и схеми с взаимовръзки,  педантично предоставени от услужливите кошаревски свидетели. Целта, както вече многократно съм отбелязвал, е една - подготовка на придобиването на безценица на всичко онова, което представлява интерес за ликвидаторите, добавя банкерът в изгнание. 

Василев коментира и така разследването за пране на пари, което Лихтенщайн води срещу него:

Колкото до конкретното „разследване", скоро ще стане ясно, че това е поредният технологичен брак на центъра за финансов инженеринг в лицето на българското следствие и прокуратура, които очевидно правят отчаяни опити да интернационализират своята дейност.