Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американските борси преживяха най-тежкия си ден за последните 40 години. S&P 500 затвори с около 9,5 процента което е най-големият дневен спад от срива на фондовата борса през 1987 г., който стана известен като Черен понеделник.паметния "Черен понеделник" (19 октомври 1987 г.) насам, съобщи "Ню Йорк Таймс".

Стремглавото падане на цените на акциите получи допълнителен стимул от решението на президента Доналд Тръмп да забрани полетите на повечето европейски страни към САЩ. Това разочарова инвеститорите, които очакваха Вашингтон да предприеме стъпки за укрепване на икономиката.

Търговията беше бурна, като цените на акциите за кратко се покачиха, след като инвеститорите реагираха на решението на Федералния резерв да предложи на банките заеми на стойност най-малко 1,5 трилиона долара, за да подпомогне финансовите пазари. Но към следобед разпродажбите отново се вдигнаха.

Спадът остави акциите в Съединените щати твърдо в "мечи пазар" - термин, който означава спад с 20 процента от последните максимуми.

За "Дау Джоунс" спадът от 9,99 процента също беше най-лошият след катастрофата на фондовата борса през 1987 година, известен като "черният понеделник".

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.