Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ако имате хрема или кихате, то по всяка вероятност страдате не от коронавирус, а от настинка или грип.

Ще познаете щам Б по това, че симптомите започват скорострелно. За минути, за половин час температурата може да стигне 40 градуса. Започва едно обилно сълзене от очите, от носа и чак тогава се получава кашлицата.

Коронавирусът пък атакува директно белия дроб на човека. Типичните симптоми са: висока температура, суха кашлица, задух, болки в мускулите и отпадналост.

„Могат да възникнат като усложнения нетипични пневмонии, които се развиват по по-специфичен начин. Но там няма храчки за разлика от пациентите, които развиват бактериални пневмонии. При тях кашлицата е суха. Усещането за невъзможност да си поемете въздух. За недостиг на кислород“, заяви пред бТВ общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова.

Усетим ли тези признаци, специалистите съветват да потърсим личния си лекар, но първо по телефона.

„Не панически да се качим на първото превозно средство, да влезем в коридора, да постоим два часа. Да окашляваме всички около нас. Как ще издирим всички, които са се намирали в този момент в коридора?“, обяснява д-р Николова.

Няма нови случаи на коронавирус у нас. Това пък съобщи тази сутрин началникът на Военномедицинската академия (ВМА) ген. Венцислав Мутафчийски. 

„В Габровската болница ще бъдат затворени всички отделения, които не работят по спешност", каза той.

Мутафчийски е разговарял тази сутрин с директора на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ д-р Минко Михов.

Мярката се взема, за да се избегне възможността от заразяване на медицинския персонал.

„Нямаме установяване на нулевия пациент. В Габрово не е имало контакт между двете заразени жени. Те нямат нищо общо помежду си. Сестрата не е имала досег до заразената", категоричен бе Венцислав Мутафчийски.

Вицепремиерът Томислав Дончев на свой ред заяви:

„В момента взетите мерки у нас във връзка с коронавируса отговарят на ситуацията. Всички останали биха били драстични – затваряне на търговски обекти или пълна карантина на цялото населено място. Това би имало тежки икономически последици.“

В „Тази сутрин“ по бТВ вицепремиерът допълни, че не счита, че към момента подобни мерки са необходими. По думите му, ако човек е в паника, вероятността да се зарази с коронавирус е по-голяма.

Коментари

Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

Дончев

Дончев, ти си цар на манипулациите и лъжливите внушения. Значи така според този гъз....ц на Борисов, коронавирусът може да се предизвиква от страх. Това не е ли суеверие? Суеверие е, но върши работа, когато трябва да караш хората да не мислят друго освен, че Тиквата и неговите кратуни се грижат за народа, затова той не бива да се страхува.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.