Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Учени са се скупчили около лабороторен съд и с нетърпение очакват да видят дали експериментална ваксина срещу новия коронавирус ще е ефикасна, съобщи Асошиейтед прес.

След неколкоседмични спешни изследвания в Националните здравни институти на САЩ, дойде време за ключов тест. Ако ваксината усили имунния отговор, взетите от имунизирани мишки проби кръв в лабораторния съд ще променят цвета си. Минути по-късно те се оцветиха в синьо. "В подобни моменти всички се скупчват наоколо - каза Кизмекия Корбет от американските Национални здравни институти. 

"Беше впечатляващо, когато екипът оповести, че резултатите са положителни."

Десетки изследователски екипи в целия свят участват в своеобразна надпревара за създаване на ваксина срещу Sars-Cov-2, чието разпространение продължава да нараства. Те са си поставили за цел с помощта на нови технологии да създадат различни видове ваксини, чрез които ваксинацията ще е не само по-бърза, но и по-ефикасна. Някои учени дори са си поставили за цел да създадат ваксини с временен ефект, които ще съхранят здравето на хората за месец-два, преди да бъдат разработени други с по-продължителен ефект.

"Докато ваксините не бъдат тествани върху хора, нямаме никаква представа какъв ще е имунният отговор", предупреди експертката по ваксините Джудит О'Донъл от Презвитерианския медицински център към университета на Пенсилвания.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.