Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайският техногигант Huawei взема сериозни мерки, за да разработи своята алтернатива на Google Play - като новият магазин за приложения няма да взима никаква комисионна от разработчиците, при определени условия.

Поради санкциите на САЩ, китайската компания вече не може да инсталира по подразбиране магазина за приложения на Google. Затова целта й в момента е да промотира сериозно своя App Gallery.

А методът е безпрецедентен - разработчиците могат да получават 100% от парите, които изкарват от своите app-ове в платформата на Huawei.

Разбира се, има и уловка - тази оферта не е валидна за игри. При тях в първите 12 месеца разработчиците плащат 15% комисионна, а във втората година могат да намалят това до 10%, ако сключат споразумение с Huawei до 30 юни тази година.

Без споразумение комисионните са 20% за образователни приложения и 30% за игри. Именно 30% е стандартната комисионна за Google Play Store и Apple App Store.

В момента App Gallery е третият най-голям магазин за приложения, но расте бързо. Китайската компания преговаря и с App Bazaar, друг магазин с над 400 000 апликации.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.