Барикадиралите се в бившия Партиен дом пет медицински сестри напуснаха сградата тази вечер, след като прекараха цяло денонощие там. А днес заради протеста им политичесите сили отново се скараха, както и някои институции, като НСО и МВР.

Сутринта една от тях излезе на перваз от стая и постави под напрежение НСО, а случаят се превърна в телевизионна сензация. 

„Решихме да излезем, защото сме изтощени. Не сме спали три дни, заяви Мая Илиева. - Цялата система е порочна. Нашите искания не са изпълнени, продължаваме с протеста.”

„Нито един управляващ не ни се е обадил, никой не е потърсил контакт с нас”, каза още медицинската сестра и припомни, че са изпратили споразумение по електронната поща към зам.-министър Жени Начева.

По-рано днес обаче част от властимащите, начело с вицепремиера Томислав Дончев, здравния министър Кирил Ананиев и т.н. заявиха, че това споразумение не може да се приеме. 

Излизането на сестрите, както и престоят им в бившия Партиен дом бяха съпроводени от протест на жълтите павети. Десетки хора подкрепиха дамите с черни знамена и скандирания.