Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Делегацията от евродепутати, натоварена с разследването на евентуален конфликт на интереси на чешкия премиер Андрей Бабиш, заяви вчера, че към нейни членове са били отправени смъртни заплахи, предаде Франс прес.

Бабиш е разследван и от чешките власти по подозрение за злоупотреба с европейски средства.

Петимата членове на европейската мисия разказаха, че в рамките на разследването са се срещнали с чешки служители.

"На няколко пъти към нас бяха отправяни различни заплахи", заяви пред журналисти в Прага евродепутатът Томаш Здеховски, като подчерта, че към него лично са били отправени заплахи за убийство от "екстремисти" по време на мисията.

"Много съм разтревожена от тази ситуация", каза германската евродепутатка Моника Холмайер, според която в Чехия липсва "ясна и отговорна система за разкриване на конфликтите на интереси".

Чешкият премиер Бабиш заяви вчера в Прага, че Здеховски и Микулаш Пекса (другият чешки евродепутат, участващ в разследването срещу него) са предатели, а Холмайер е "малко неуравновесена".

Андрей Бабиш твърди, че не е попаднал в конфликт на интереси, тъй като, преди да стане премиер, е прехвърлил създадения от него конгломерат "Агроферт", включващ над 250 предприятия, на доверителни фондове. Според европейските институции обаче Бабиш е продължил да бъде в конфликт на интереси във връзка с получавани от "Агроферт" европейски субсидии въпреки извършеното прехвърляне в доверителни фондове.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.