Месеци след 25-ата годишнина на хитовия ситком „Приятели“, шестимата актьори ще се съберат отново за едночасово шоу. То ще даде началото на новата видеоплатформа на НВО „HBO Max“, където десетте сезона на сериала ще бъдат основната атракция.

След дълги и тежки преговори за завръщането им на екран като шестимата приятели Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк и Матю Пери вече са пред финализиране на договора с „Уорнър брос“, продуцентското студио на сериала. Няма официално потвърдена информация, но според източници на „Дедлайн“ всеки един от тях ще получи между 3 и 4 млн. за участието в едночасовия специален епизод.

Общо 20 млн. ще похарчи НВО за творческата част на шоуто, което изравнява летвата с хонорарите, които „Нетфликс“ предлага на най-известните комици за техните едночасови шоута, например Ейми Шумър, Елън Дедженеръс, Крис Рок, Рики Джървейс…

В края на 2019 г. преговорите бяха временно прекъснати и според вътрешни източници проблемът е бил в размера на хонорарите, отбелязва „Дедлайн“. Няколко седмици по-късно, на 15 януари, директорът по креативните въпроси в НВО Кевин Райли отговаря на въпрос докъде е стигнало развитието на проекта:

„Има интерес от всички страни, но все пак не може да съберем този интерес на едно място, за да дадем старт на проекта. Днес е със статус „може би“.

Скоро след това преговорите бяха възобновени. Енигматичен пост в Туитър на Матю Пери (Чандлър) хвърли почитателите на сериала в екстаз, че едночасовото шоу ще бъде обявено съвсем скоро.

„Идват големи новини“, написа той и събра близо 100 хил. харесвания.

Според „Дедлайн“, шоуто ще бъде ръководено от създателите и продуценти на сериала Марта Кауфман и Дейвид Крейн. Стрийминг платформата е платила 425 млн. долара за правата върху ситкома, превърнал се в една от най-гледаните продукции в „Нетфликс“ 25 години след премиерата си.

Покрай годишнината започнаха редовно да се появяват снимки на актьорите заедно, а когато Анистън качи селфи с колегите си, постави рекорд за профил, събрал най-бързо 1 млн. последователи в Инстаграм – поредното доказателство колко обичан е сериалът и сред новото поколение, което не е успяло да го гледа на малкия екран през 90-те и в началото на новия век.

Слухове започнаха да обикалят интернет, че специалното шоу ще отвори вратите към нов старт на сериала, но Кауфман и Крейн категорично отрекоха възможността да се завърнат към историята или персонажите отново. Против са и някои от актьорите, като най-сигурен в отказа си е Матю Пери, който твърди, че краят на сериала е перфектен и нищо ново няма да може да го надмине.

"Площад Славейков"