Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Брекзит вече е необратим. След малко повече едно денонощие Великобритания ще прекрати членството си в ЕС.

Съветът на ЕС прие днес с писмена процедура решението за сключване на Споразумението за оттегляне от името на Съюза. Това бе последната пречка пред Брекзит. Тя последва подписването на Споразумението от страна на ЕС на 24 януари и вчерашното одобрение на Европарламента.

Споразумението за оттегляне ще влезе в сила при излизането на Обединеното кралство от ЕС в полунощ централно европейско време на 31 януари (1 часа българско време на 1 февруари). От този момент нататък Великобритания ще бъде считана за трета страна.

Споразумението гарантира организираното излизане на Великобритания. То обхваща правата на гражданите, финансовото споразумение, преходния период, протоколите за Ирландия/Северна Ирландия, Кипър и Гибралтар, управлението и други въпроси, свързани с оттеглянето.

Веднага след излизането започва преходният период, който ще продължи до 31 декември. Той има за цел да предостави повече време на гражданите и предприятията да се адаптират. Периодът може да бъде удължен еднократно за срок от 1 или 2 години. Решението по този въпрос обаче трябва да бъде взето до 1 юли.

По време на преходния период Великобритания ще продължи да прилага правото на ЕС, но вече няма да бъде представлявано в неговите институциите.

Преговорите относно бъдещото партньорство ще започнат, след като Великобритания напусне ЕС. Рамката за тези бъдещи отношения бешизложена в политическата декларация, договорена от двете страни през октомври 2019 г.

Коментари

Алаху акбар.

Една провашингтонска банда по-малко в Европа.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.