Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Единият от изгонените миналата седмица от България руски дипломати е събирал единни граждански номера на починали или отсъстващи от страната българи, които могат да се използват за производство на фалшиви документи за самоличност за евентуални руски шпиони у нас.

Тази версия лансира по неназован източник тази вечер в предаването "Лице в лице" Би Ти Ви в разговор с външната министърка Екатерина Захариева.

Запитана дали това е вярно, тя отговори: 

"Близко е до това, което съм получила като информация".

Захариева отказа да съобщи подробности от данните, изпратени ѝ миналата седмица от прокуратурата, заради които руските дипломати - първи секретар и служител в търговското представителство - бяха обявени за персона нон грата. Тя се позова на следствената тайна.

Отговаряйки на въпроси за новия коронавирус в Китай, Захариева каза, че правителството работи да намери оптимален вариант за евакуиране на четиримата български граждани, кито живеят в огнището на заразата, град Ухан, център на провинция Хуабей.

Той в момента е затворен и китайските власти не позволяват на никой да го напуска. Правителството е готово да изпрати веднага самолет да ги върне у нас. Необходимите за това средства не са проблем, увери Захариева. В същото време страната ни търси координация с други европейски държави, които се опитват да евакуират по-голям брой свои граждани от същия район - като например Германия и Франция. 

"Моля родителите на тези момичета да бъдат спокойни. Българската държава няма да остави своите граждани в беда", каза Захариева. 

По думите ѝ сънародниците ни в Ухан са добре и посолството в Пекин е в непрекъсната връзка с тях от първия ден на кризата.

Освен четиримата в Ухан има още четирима български граждани със смесени бракове в друга провинция,  каза Захариева, без да уточнява за коя провинция става дума.

 

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

АА!!!

Въй, въй.. Къф голям зор е видял тоз топ-шпионинин.. При къде 400 000 мъртви души в избирателните списъци.. Овесвани по витрини, училища и пр. места пред всеки избор... А за възможността да си купят ИСТИНСКИ документи от Шкембе Тераса ТЕСКЕРЕ УЖ воеводата по дънки?? Що не се разследва и съобщава?

Козяшки фантазии

за "верващи" на служба там.
Франк Лойд Райт's picture
Франк Лойд Райт
Франк Лойд Райт

Потресен

Прокуратурата и тая овчица скоро могат да открият и топлата вода... По дефиниция всички дипломати действат като шпиони. Целта не е да се обяснява това на всеослушание, най-малкото щото така изглеждат жалки, а да се разбере за какво и трябва на чуждата държава тази информация... Ама де толко акъл у едно кюме празни глави...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.