Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България се готви да евакуира трима свои граждани от китайския град Ухан, където е огнището на смъртоносната пневмония, предизвиквана от новия коронавирус, съобщи Министерството на външните работи.

"Българското посолство в Пекин е в постоянен контакт с тримата наши сънародници в град Ухан, като се обсъждат варианти за тяхното извеждане", казва министерството в съобщение днес.

То посочва, че китайските власти препоръчват чуждестранните граждани да не напускат страната. Франция обаче съобщи, че ще изпрати специален самолет, за да евакуира свои граждани от Ухан. У дома те ще преминат през прегледи и ще бъдат под карантина за 14 дни.

По данни от 20 януари 2020 г. на Националната администрация за миграция на Китай през 2019 г. българите в континентален Китай (без Хонконг, Макао и Тайван) са общо 373 души, от които 195 работещи и 134 учещи. Най-много българи има в градовете Шанхай и Пекин, както и в провинция Дзянсу, се казва в съобщението на външно министерство.

Еврокомисията готова да подкрепи страните от ЕС

Еврокомисията има готовност да подкрепи държавите от ЕС, които предприемат евакуация на своите граждани от Китай, съобщи говорителят й по въпросите на регионалната полинтика Стефан де Кеерсмаакер.

Дали да бъде предприета евакуация, решават държавите от ЕС, уточни той. Днес следобед предстои среща за обсъждане на европейската готовност за противодействие на разпространението на вируса. Очаква се представители на европейските здравни власти да преценят готовността на болниците в ЕС, както и необходимостта за предупреждение на гражданите от съществуващата опасност.

Европейските здравни власти подготвят също съвети за пътуващите в засегнатите райони.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.