Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Моята работа е работа, а на другите им е празни приказки".

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в интервю за "Дарик радио".

"Моята баба беше селска жена, но казваше: "Намери си работа кусур да намираш", каза Борисов.

По думите му досега никой не е казал какво е направил по време на неговото управление, а какъв кусур да намери на правителството.

На въпрос какво е оставил през годината, премиерът заяви, че метрото в София се строи, лотовете на „Хемус“ са финансирани и също се сторят.

„Там, където нямаше проекти, се проектират от инженери. „Струма“ се строи на пълна скорост - тунели, аркади. Ще стигнем до Кресна в следващата година. Връзката със Сърбия на места се асфалтира. Има една тежка точка, защото там има горски склон да минем през него, но огромната част се строи“, подчерта още Борисов.

„Тези проекти дадоха възможност държавата за първи път трите години подред да имаме повече износ за Германия, Франция, за ЕС, за развитите пазари. Така че неслучайно всички кредитни агенции, всички наблюдатели, всички статисти категорично показват ръста, финансовата и икономическата стабилност и неслучайно сме си поставили за следващата година и по-сериозни цели“, допълни още премиерът.

Борисов е на мнение, че президентът Румен Радев се държи като опозиционен лидер:

„Говори за собствената си държава като президент на чужда държава, която има враждебно отношение към България. Той като излезе в чужбина, там говори само добре, това е факт и външните наблюдатели го знаят. А като дойде тук, освен критика към правителството, друго няма. Но той не е казал една дума срещу БСП, срещу ДПС, не е казал една дума срещу управлението на неговата партия, която го направи президент.“

„Европейската комисия излезе и само преди месец и нещо мониторинговият механизъм падна, така както бяхме обещали в мандата на тази комисия. На всички нива са казали, че България е изпълнила своите критерии. Нещо повече - преди няколко дни излезе статистиката на ЕК. За цяла година в България са влезли под 200 емигранти, а през шенгенска Гърция - 67 хиляди", рече още министър-председателят.

Премиерът е на мнение, че водното бедствие в Перник е резултат на "некадърно управление".

"Ще се работи. Няма да има празници. Казал съм на хората, че на тези светли празници ще работят и ще получат допълнителни възнаграждения, защото ние трябва да делим питейната от промишлената вода и по най-бързият начин да осигурим на гражданите вода. Аз всеки ден се чувам с кмета, защото това е проблем на всеки един гражданин", заяви Борисов. 

"Не само в България се случва, навсякъде се е случвало. В държавата има десетки ВиК и това им е единствената работа водоснабдяване и канализация. Затова се направиха толкова много проекти за пречиствателни станции, за канализационни системи. В София на 70% бяха на септични ями, тук всичко беше на без канализация, само преди 10 г. Тогава в София нямаше вода и канализация", добълни той.

Борисов коментира и енергийните проекти.

"Газовите магистрали правят България стратегически газов хъб. И "Балкански поток", и конектора с Гърция ще носят всякакъв газ - руски, американски, азербайджански. "Балкански поток" няма нищо общо със "Северен поток". По "Балкански поток" се работи много активно. Аз виждам много големи възможности и за АЕЦ "Белене". "Южен поток" навремето беше спрян заради корупция при правителството на партията, която издигна президента.

"Това е факт, но той пак мълчи. Единственото, което направи Румен Радев е, че измете всички специалисти и за един месец прокара да се купят "грипените". Това успя да направи. Когато ме заведе и ми покаже един завод, който е построен благодарение на него, тогава ще коментирам изказванията му. Ние правим много неща. Президентът не се е родил вчера. Защо не попита Нинова къде са заводите, които нейното правителство е построило?", риторично попита премиерът.

Не беше подмината и темата "Фоксваген".

„Всичко щеше да е точно, ако съседната до нас институцията не се беше изхвърлила и не беше обявила, че тя е довела „Фолксваген“ в България. Никой никого не е довел. По тази тема не трябва да се правят такива коментари. Ако така върви държавата, ще имаме решение за завод за строене на цели автомобили. Ние водим разговори за завод за батерии, това е бъдещето. Трябва да мислим за станциите, където да се зареждат“, завърши Бойко Борисов.

Коментари

Apollo XIII's picture
Apollo XIII
turbulentus

Негативното

последствие от дългото присъствие във властта, съчетано с ниска обща култура и ограничен интелект, води до шизофренични състояния и ментални отклонения.
Залмоксис Тракиеца's picture
Залмоксис Тракиеца
Залмоксис Тракиеца

Бойко = СПИН-озна тиква :))

Каква е ползата от жалките ти заводчета за мигачи с мизерни заплати и магистралки които се строят с некачествени материали и на 10 пъти по високи цени от тези в Германия, нацепват се и стават на вълнички само след няколко месеца, когато населението измира и се евакуира бе Тиквоч малоумен !! Крайно време е този разгащен австрало-мутропитек да бъде осъден на доживотен затвор без право на отмяна !! Вече повече от 10 год това слузесто нищожество Агент Буда-борисoff се подиграва с цял един народ и продава държавата ни на ортаците си от ДПС, Делян Пеевски - Шиши и Ахмед Доган - Агент Сава. Продава ни и на всевъзможни Еврейски Организаций и фондацийката създател на ГРОБ - „Ханс Зайдел“, която е изкуствено създадено НПО от ЦРУ за контрол и финансиране на политически инженеринг в Европа. Продава ни и на кремълското гномче Путин и кръга от руски и еврейски олигарси около него. Съучастници на Боко Тиквата в гнусните престъпления и геноцида на България стоят страшно много мародери и българоубийци, натрупали стотици милиони и някой дори милиарди като Румен Николов - Пашата, Младен Михалев - Маджо, Георги Гергов - Свинаря, Кирил и Георги Домусчиеви, Цеко Минев, Красимир Каракачанов - Агент Иван, Валери Симеонов - Винкела, Васил Бошков - Черепа, Орлин Алексиев - Кмета в сянка, Христо Ковачки, Димитър Стефанов - Митко Каратиста, Александър Сталийски - Котарака, Гриша Ганчев, Левон Хампарцумян, братята Маргини, братя Галеви, Варненската групировка ТИМ, Румен Гайтански - Вълка и още много знайни и незнайни модерни еничари. Държавати ни ЗАГИВА във диктатурата на простака от Банкя, защото сме на 1-во място по смъртност и темпове на емиграция(евакуация) на населението ! Реалните жители на територията на България към края на 2019г. са около 4,4-4,5 млн души, защото по лична карта много хора се водят че живеят в БГ, но реално са гурбетчии от немотия и отчаяние в чужбина! Гербаджийските свинечовеци фалшифицира преброяването на населението през 2011 г. и възнамеряват да го фалшифицират отново през 2021 г. Огромни маси от хора просто избягаха в чужбина, а останалите измряха от бедност, мизерия, немотия, болести, катастрофи, депресии, самоубийства, рак, инсулт, диабет и какви ли не болести. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ще гниеш в затвора Винету ! Рано или късно ще паднеш от власт и тогава ще проклинаш деня в който си се родил. Ако баща ти знаеше какво предателско боклуче ще станеш, щеше да те избие на ч*кия !! :))

Затова ли си нашишкавял толкова?

Видял съм те само веднъж да хванеш кирка на някакво откриване. Копа една шепа земя и захвърли кирката. Толкова ти е работата.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.