Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вчера е бил най-топлият ден в Австралия, откакто се водят статистики. Средната температура в страната е била 40,9 градуса по Целзий, съобщи днес австралийската Метеорологична служба, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Предишният рекорд (най-горещ ден в Австралия въз основата на средните дневни температури) беше поставен през януари 2013 г. в разгара на австралийското лято и беше 40,3 градуса по Целзий.

Австралийската Метеорологична служба очаква новият рекорд да бъде подобрен в скоро време заради продължаващата гореща вълна, влошаваща обстановката със пожарите в страната.
Вчера най-горещото място в Австралия е било Седуна в южната част на страната, където бяха измерени 46,5 градуса по Целзий.

По този показател (най-горещо място в страната за един ден) обаче рекордът не е счупен и най-горещото място в Австралия, откакто се водят статистиките, все още си остава затънтеното градче Однадата в южната част на страната, където на 2 януари 1960 г. бяха измерени 50,7 градуса по Целзий, припомня ДПА.

Сега за това градче метеоролозите прогнозират до 47 градуса по Целзий за следващите три дни. Очаква се температурите в Оук Вали в Югозападна Австралия пък да достигнат утре 49 градуса по Целзий.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.