Вече две години 40-годишната Десислава Гичева е прикована в инвалидна количка заради рядко срещана киста, увредила гръбначния ѝ стълб. Проблемът е разрешим с изключително тежка и деликатна оперативна намеса в клиника в Кипър, чиято цена е непосилна за сплотеното семейство на младата жена - нужната сума за сложната интервенция е 150 000 лв. Почти напълно парализираната Деси, 21-годишната ѝ дъщеря Пламена и половинката ѝ Веселин с помощта на приятели и добри хора до началото на тази седмица, 22.04.2024 г., са успели да съберат близо 104 000 лв.

Каузата й обаче бе прегърната от хореографката Зорница Петрова от професионален балет DIVA.

Така балетът представя новия си благотворителен танцов проект Temptation in Black на 27 април в столичния клуб Joy Station в Студентски град.

Артистичният създател на DIVA ZONE Зорница и професионалните артисти от балета ще оставят столичната публика бездиханна с невиждан досега колоритен спектакъл на естетиката и сетивата, обединяващ различни танцови култури и стилове, обещават оттам.

Билети можете да закупите от тук: www.eventim.bg/…/temptation-in-black…/event.html

Ето какво още пишат организаторите:

85% от събраните средства чрез продажбата на билетите, както и 100% от дарителските кутии, каквито ще има на място в клуб „Joy Station“ в Студентски град на 27 април, ще отидат в помощ на Деси за предстоящата ѝ операция.

Всеки, който има възможност да помогне, може да внесе съответната сума, с която ще подкрепи младата жена чрез дарителската ѝ сметка в

Уникредит Булбанк

BG12UNCR70001525688895

фондация „Докосни с Любов".

Очакваме Ви там! Споделете доброто с приятели!
27.04.2024 г., гр. София,
20 ч., клуб „Joy Station“, Студентски град

Ето го и пълния текст на прессъобщението от "Дива":

Хореографът Зорница Петрова от добре познатия ни през годините професионален балет „DIVA“ представя новия си благотворителен танцов проект „Temptation in Black“ на 27-и Април в столичния клуб „Joy Station“. Артистичният създател на „DIVA ZONE“ Зорница и професионалните артисти от балета ще оставят столичната публика бездиханна с невиждан досега колоритен спектакъл на естетиката и сетивата, обединяващ различни танцови култури и стилове. 

Поставената от Зорница цел на танцовия проект „Temptation in Black“ е безвъзмездна, висока и категорична. Защото е хуманна. А именно – да бъде спасен един човешки живот. Събраните средства от продажбата на билетите за събитието ще помогнат на дъщерята и майка Десислава Гичева отново да стъпи на крака и да продължи живота си напред. Вече две години 40-годишната Деси е прикована в инвалидна количка заради рядко срещана киста, увредила гръбначния ѝ стълб. Проблемът е разрешим с изключително тежка и деликатна оперативна намеса в клиника в Кипър, чиято цена е непосилна за сплотеното семейство на младата жена - нужната сума за сложната интервенция е в размер на 150 000 лв. Почти напълно парализираната Деси, 21-годишната ѝ дъщеря Пламена и половинката ѝ Веселин с помощта на приятели и добри хора до началото на тази седмица, 22.04.2024 г., са успели да съберат близо 104 000 лв.

Благотворителната кауза, подета от страна на хореографа Зорница за спасяването на Деси, е оригинална и нестандартна като идея и сценично присъствие. В новият танцов проект на „DIVA BALLET“ ще участват най-добрите двойки по латиноамерикански танци, хип-хоп и street танцьори, класически и модерен балет, Afro и Break Dance майстори, които ще преобразят и обогатят танцовата сцена. „Temptation in Black“ е огнено и елегантно, чувствено и пламенно сценично представление за ценители, създадено специално за хуманната кауза. А самият спектакъл задължително ще продължи своя артистичен живот и занапред, за да може отново да радва и да помага на хората.

85% от събраните средства чрез продажбата на билетите, както и 100% от дарителските кутии, каквито ще има на място в клуб „Joy Station“ в Студентски град на 27-и Април, ще отидат в помощ на Деси за предстоящата ѝ операция. Всеки, който има възможност да помогне, може да внесе съответната сума, с която ще подкрепи младата жена чрез дарителската ѝ сметка в Уникредит Булбанк: BG12UNCR70001525688895, фондация „Докосни с Любов".

Очакваме Ви там! Споделете доброто с приятели!
27.04.2024 г., гр. София,
20 ч., клуб „Joy Station“, Студентски град