Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайското външно министерство обяви, че звездата на "Арсенал" Месут Йозил е бил "напълно заблуден от фалшиви новини". Преди това халфът на "артилеристите" осъди репресиите на комунистическата страна срещу уйгурите, мюсюлманско малцинство в провинция Синдзян, съобщи Ройтерс.

Говорителят на външното министерство Ген Шуан покани футболиста да посети северозападния регион.

"Не знам дали господин Йозил някога лично е посещавал Синдзян, но той е бил напълно заблуден от фалшиви новини и  погрешни твърдения са въздействали на преценката му. Ние също ще приветстваме господин Йозил да посети Синдзян, ако му се удаде тази възможност, да се поразходи и да поогледа, стига да има съвест, ще успее да различи вярното от грешното и да се придържа към принципи като обективността и правотата, ще види много по-различен Синдзян", обяви той.

Футболният клуб се дистанцира от коментара на Йозил и заяви, че изразеното мнение е лично негово. Китайската държавна телевизия CCTV по-късно да излъчи дербито на 17-ия кръг във Висшата лига между "Арсенал" и "Манчестър сити" (0:3), което се игра в неделя от 18:30 часа българско време.

ООН и множество групи за защита на правата на човека изчисляват, че между 1 и 2 милиона етнически мюсюлмани, предимно уйгури, са държани при тежки условия в Синдзян, където са подлагани на непрестанно "превъзпитание".

Пекин отрича обвиненията и оправдава създаването на "образователни центрове" за уйгури като метод за борба с тероризма.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.