Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че нарушаването на правата на мюсюлманското население в Китай от властите е "петното на века", предаде "Гардиън".

По време на международна конференция за свободата на религиите във Вашингтон той осъди Поднебесната империя за масовите арести в северозападния регион Синдзян. Смята се, че приблизително 1 милион уйгури, казаци и други представители на малцинствени групи са интернирани в лагери.

Местните власти обясняват, че това всъщност са "образователно-тренировъчни центрове", които били необходими, за да се ограничи религиозния екстремизъм.

Китай е "дом на една от най-лошите хуманитарни кризи на нашето време", сподели Помпео. Той обвини комунистическата страна, че е заплашвала държави да стоят настрана от конференцията, която е организирана от него - държавният секретар се определя за евангелист и е превърнал темата свобода на религиите в приоритетна, след като встъпи в длъжност.

Същевременно администрацията на Тръмп често е критикувана заради нежеланието си да допуска бежанци в страната, много от които са представители на религиозни малцинства. 

По данни на Международния комитет по спасяването (IRC) през 2019 г. Вашингтон е намалил броя на допуснатите в страната християни от Иран с 97 процента, християни от Ирак с 96 процента, язиди от Ирак и Сирия - 97 процента и рохинги от Мианмар с 77 процента в сравнение с последната година от управлението на Обама.

"Аминистрацията на Тръмп не може да призовава останалата част от света да защитава религиозните малцинства, докато продължава да ограничава подкрепата си за същите тези групи", заяви Назанин Аш, вицепрезидент на IRC.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.