Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов поднесе извинения - своите и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, на фоторепортера на Клуб Z Веселин Боришев, който беше арестуван в петък вечерта, защото снимал полицаи преди митинга срещу избора на Гешев за главен прокурор.

Боришев прекара нощта в килия в Първо районно, като на сутринта съдът се произнесе, че арестът не е оправдан. 

Главният секретар се срещна с главния редактор на Клуб Z Светлана Джамджиева. След като обсъдиха ситуацията и инцидента, Ивайло Иванов поясни, че е разпоредена проверка по случая.

Той се съгласи, че не е проява на хулиганство да снимаш полицай по време на изпълнение на служебните му задължения, както и че Указ 904 от 1963 г. за борба с дребното хулиганство е морално остарял и неуместен 54 години след създаването му.

Премиерът Бойко Борисов, който също разговаря с Клуб Z, обеща да организира заедно с правосъдния министър законодателна инициатива въпросният указ да бъде преработен или премахнат.

Коментари

Извини се

преди проверката да е завършила? Браво, браво, господине. Сигурно сте горди с този резултат?
Not-Independent Observer's picture
Not-Independent Observer
Not-independent-observer

А чичко прокурор какво мисли за незаконния арест?

Считам, че извинението не е достатъчно. Необходимо е да бъде проведена съответната наказателна репресия към виновниците, в рамките на закона-с цел предупредително-възпитателно въздействие никога повече да не се получава такова самозабравяне. Виновниците за незаконния арест-те самите арестувани ли са? Ако отговорът е НЕ е многозначително-явно извинението е лицемерно. В НК е предвидена наказателна отговорност за незаконно лишаване от свобода. Дисциплинарните уволнения на самозабравилите се(а не напускания-с 20 заплати за награда) са самоподразбиращи се.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.