"Не е тайна за никого, че нашите опоненти работят с внушения, без конкретика. Когато има съмнения, аз веднага съм сезирала органите. Корупцията се бори по този начин, а не с внушения."

Това обяви Йорданка Фандъкова, кмет на София и кандидат за нов мандат, пред БНТ.

"Аз приемам сериозно всички опоненти, защото всеки от тях излиза със своята биография, опит, идеи. Всички те са достойни с това, че са решили да излязат, да се борят за града", допълни тя.

По думите на Фандъкова тя нямала илюзии, че кампанията ще е лесна.

"Нямам илюзията, че кампанията ще бъде лесна. За мен никога тази позиция никога не е била за власт - тя ти позволява да работиш за промяна, за развитие, да работиш за хората", каза тя. Фандъкова не се притеснявала и че кампанията ще е всички срещу сегашната кметица. Имало случаи в предишни кампании, когато всички останали в предизборно студио са мъже и атакували само нея, припомни си тя.

По повод сметището в Долни Богров, Фандъкова обяви, че няма притеснения.

"Това е сметището, което рекултивираме", каза тя..

Кметицата коментира и изграждането на третия лъч на метрото в София.

Краят на октомври е срокът за завършване на строителните дейности. Това ще стане, след което ще продължат тестовете на влаковете, така че първата отсечка - от Красно село, до бул. "Владимир Вазов", ще започне да функционира само до няколко месеца. Имаме готовност за още пет отсечки, каза тя.

Относно мерките за по-чист въздух в София, Фандъкова заяви, че началото е поставено с подмяната и модернизацията на автобусите от градския транспорт, което е намалило 2,5 пъти вредните емисии. Тази година за първите шест месеца имаме намаление с 1/3 на замърсяването в сравнение с миналата година, допълни тя.

На въпроса за смяната на хора от екипа си, Фандъкова призна, че е имало грешки и пропуски в работата.

Аз съм сменяла хора от екипа, публично, ясно съм се разделяла с хора, когато има грешка или има загубено доверие. Новите приоритети и проекти имат нужда от нова енергия и нови хора, обясни тя.

Новите лица, които ще работят в нейна подкрепа, щели да бъдат представени другата седмица, тя не назова конкретни имена, но имало лекари, артисти, спортисти.

Фандъкова не коментира евентуалната подкрепа от "Атака", но изтъкна, че след като такава е била декларирана, а ден по-късно е било съобщено, че се предлага издигането на Волен Сидеров за кандидат-кмет на София.