Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С или без шпиони в редиците си "Русофили" се събраха на събора край язовир "Копринка". Начело с Николай Малинов. Както и негови привърженици, които носеха хартиени бележки с надпис "Аз съм русофил, арестувайте ме". Други събираха подписи, че председателят на "Русофили" е невинен. Депутати от различни парламентарни групи бяха на събора, а президентът Румен Раден прати поздравление.

Сталин и Путин на тениски, чаши и портрети бяха отново налице - както си е по традиция, също и знамето на СССР със сърп и чук, сред руските и български флагове. Плакати с благодарности към СССР, Русия и съветската армия допълваха картината.

"Je suis Николай Малинов" - надпис на фона на цветовете на българското знаме беше сред атракциите на русофилската сбирка.

На 9 септември имаше обиски и разпити на членове на "Русофили", а ден по-късно от прокуратурата обявиха, че е повдигнато обвинение на председателя на организацията Николай Малинов, по-късно освободен срещу 50 хил. лв. , руският генерал Леонид Решетников е със забрана да влиза в България за 10 години, както и руският олигарх Константин Малофеев.

 „Европа е по-силна с Русия“ беше мотото, под което протече съборът тази година.

Поклонение на Паметника на свободата на връх Шипка и поднасяне на цветя пред паметника на ген. Скобелев в Казанлък бяха част от официалните прояви, включени в програмата.

Съборът на "Копринка" обикновено протича освен с присъствието на членове на "Русофили", и на привърженици и депутати от "Атака", народни представители и от ГЕРБ и БСП, както и представители на организации като българския клон на "Нощните вълци", известни още и като рокерите на Путин. И тази година не правеше изключения, добре познатите лица бяха там.

 На сергиите се продаваха и магнити със снимки на Владимир Путин, Тодор Живков, Васил Левски, Христо Ботев и др..  

 
"Без Русия България няма как да оцелее в тази върхушка от многополюсен свят", каза Малинов от сцената. Множеството му отговори с викове "Русия" и "Победа".

Сред официалните лица бяха депутатите Красимир Велчев (ГЕРБ), Петър Кънев (БСП), Александър Симов (БСП) и Валентин Ламбрев (БСП), проф. Станислав Станилов от "Атака".

Според кореспондента на TACC в България, цитиран от “Фокус“, събитието е било посетено от около 20 000 души, а поздравителен адрес е изпратил президентът Румен Радев.

В специален адрес до участниците в мероприятието Радев написа: "Вековните връзки между българския и руския народ издържаха на много политически бури и предизвикателства на времето. Те имат своите дълбоки исторически, културни и духовни корени, които минават през писмеността, православието и мечтата за свобода. Ето защо днешният празник не е просто носталгична среща на хиляди българи, свързали своята професионална или лична съдба с Русия, националният събор е повод да намерим модерно измерение на тези силни исторически връзки и знак, че отношенията между нашите два народа имат солидно бъдеще. Тук се поддържат не само традициите на приятелството и сътрудничеството, но преди всичко се изгражда мост към бъдещето. Укрепва се не само разбирателството между България и Русия, но и връзката между поколенията".

Председателят на националното движение "Русофили" Николай Малинов в интервю за ТАСС подчертава, че през целия период на развитие работата на неговата организация е била насочена към развитие на отношения и сближаване с Русия.

"Нашите прокурори изглежда са първите прокурори в историята, които се опитват да докажат, шпионаж в полза на неправителствена организация. Между другото, този скандал се отрази положително на броя на участниците на това събитие -ако обикновено тук присъстваха около 14-15 хиляди души, сега те са много повече. ", казва Малинов.

Той благодари на руските политици и служители, които се изказаха в подкрепа на българските русофили.

"Сега ситуацията е много трудна, но полагаме всички усилия да гарантираме, че отношенията между нашите страни се развиват положително. Ние разбираме, че тази провокация е била насочена именно към нарушаване на добрата динамика на двустранните отношения. Ето защо трябва да проявяваме търпение и мъдростта, която е присъща на нашите православни народи. " “Беше много важно някой да развали имиджа на България в Русия, да го развали до такава степен, че Русия да реагира на всичко, което се случва остро, и че съвместните икономически проекти, а именно изграждането на газопровода “Турски поток“ през територията на България и АЕЦ „Белене“ в крайна сметка да се провалят”, добавя Малинов.

От името на комисията по външни работи на Съвета на федерацията Константин Косачов е поздравил българските русофили, пише още ТАСС. “Убеден съм, че гласът на русофилите в България ще бъде по-силен с всяка година в пространството на Европейския съюз“, каза Косачов. Поздравления са изпратили и Леонид Слуцки, председател на Комисията по външни работи на Държавната дума, Елеонора Митрофанова, ръководител на "Россотрудничество" и представители на други политически и обществени организации.

Ключови думи

Коментари

Това, че този пар...ъъъ уважаемо издание продължава

да тиражира фалшивата новина на герберастката прокуратура за "шпиони" без кавички ясно показва цялото лицемерие на т.нар. "журнализтика", цялата лъжа, наречена "днес е денят" и т.н. Вие, жалки, сте лакеи на крадлив олигарх, когото властта е стиснала за топките. Която и власт да дойде и какъвто и золум да направи, боклуци, вие ще й повтаряте внушенията, дори да се правите на "опозиция", защото така е по-безопасно. За тоя крадец, дето ви дава работа и за вас, които се храните от лъжите на властта.

Хехехе, редакционния тролетарият...

Болят ли ви зъбките от истината?

Не разбрах от графика..

кога ще се горят българското и европейското знаме?

Калин

Червени, полуграмотни сомнамбули, те никога няма да се събудят. Така ще си отидат в отвъдното - спящи !
дедо Ощавко's picture
дедо Ощавко
Ощавен маркиз

А на българо-кейджиби

А на българо-кейджиби-предателя МалинОФ дъле са му останале поне 50 иляди левчуги, /респ. около два мильона и полвина рубляги/, за да путдаде безплатно кибапчете, кифтета ил пържен ШАРАН за обострените задунай-копринковци, сбирани от колЬ и вЪже... Изпосталеват гОрките, само ексКуРзианско возене с рейсовите едва ли ше заполни с комундел-губернско вдохновление тез "мемоарно-идеалистически" бетонни чутури - вехти и путрастващи... Хо-хо. Смешно ми е, ма и сльоза ми капнА. Имат-немат, да са към останале докъм двеста-триста иляди "от девето колено" търтеи-рашофиле из Татковината наша, па, на, съборы продължават да си стегат???? Тва, брая и сестри, ЕВРОПЕЙСКИ българи, без ГИБРИДНИ кремлински деньги е - вполне невъзможно да са случва! Вервайте ми.

абе, гоцеделчев,

вчера като си говорехте с другия ти акалнт, нещо се беше объркал и беше написал цял пост на български. двама ли сте или просто излезе от образа?
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Надписите на Копринка, участниците, речите потвърждават тезата,

че "Русофили" са абсолютни антибългаристи, руски наемници, нагли,без всякакав морал, без чбувство за принадлаежност к ъм племето на Аспарух, и е по-добре, като толкова силно обичат Русия, да се преселят да живеят там, да не мърсят ЕС!

Хехехе, ощавен,

нещо много си се надъхал, а и май си си повервал - без причина. За разлика от вас, умните и красивите,дето сте още в родово-общинния строй и се делите на "племена", повечето от баш европейците, родени в България отдавна сме ви надраснали и надминали. Затова нас ни търсят по цял свят, а вас, жалките, са ви оставили да ви командорят мутрите. За по некоя троха :)))

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.