Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Национален събор на русофилите ще се проведе днес край язовир "Копринка". Организатор е Национално движение "Русофили".

Председателят на движението Николай Малинов съобщи пред Клуб Z за този събор преди няколко дни. Той изрично уточни, че датата 5 септември е избрана случайно, защото този събор се прави за 12-ти път в първия уикенд на септември.

Въпросът за датата на събора стана актуален, тъй като на 5 септември 1944 г. СССР напада България, което довежда и до преврата на 9 септември.

"Аз не съм съветофил, а русофил. Аз съм православен човек, мен в съветофилия трудно можете да ме обвините", категоричен бе Малинов.

"Уникално събитие в световен мащаб. 10-15 хил. българина, т.е. един народ, се събира, за да покаже любовта си към друг".

Така Малинов описа събора. Край "Копринка", където се събират хора от цялата страна. Една от инициативите на този събор е награждаване на участници в 7 национални конурса - за есе, рисунка и т.н., посветени не само на Русия, но и на българо-руските отношения.

"Трябва да запомним откъде сме получавали сила, когато ни е била необходима", категоричен е Малинов.

От няколко дни сайтове препубликуват една и съща информация, че се подготвя създаването на русофилска партия и дори вече тече обединение на русофилски организации.

Целта на новата формация щяла да е обединение на позитивно настроените към Русия българи. Споменават се и конкретни цели - представителство в местната и в централната власт. Според информациите, лидер на новата партия щял да бъде именно Малинов, който е бивш издател на в. "Дума" и бивш депутат от БСП.

Пред Клуб Z обаче Малинов, който отрече тези информации.

"Няма нищо вярно в това. Движение "Русофили" си остава надпартийна организация. И аз, и ръководството на движение "Русофили" много държим на това нещо. Не може русофилията да влиза в плоскостта ляво-дясно. Любовта към Русия не може да бъде на базата на партийна принадлежност. Докато аз съм председател на "Русофили", то няма да се превръща в партия", каза Малинов.

И допълни:

"Русофилството не е безусловна любов към Русия. Не сме казали - марш от Европа. Ние казваме - да, ОК, в Европа сме, но сме за една друга Европа, в която няма тези разделитени линии", обясни Малинов.

От тази година Малинов ръководи и медийния проект "Руски дневник" за България. Очакваше се той да оглави и ТВ7, но осуетеното засега навлизане на руския олигарх Константин Малофеев вероятно отложи и неговото присъединяване към телевизията. 

Ключови думи

Коментари

bok

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Националните предатели, подлоги руски се броят наесен. Както са се сбрали, на автобуси и границата. Да сио ходят в матушката

недоразбрал

Да си ходят на матушката у оная работа ли си искал да кажеш?

diablo

Да видим в края на деня колко от дошлите ще са измрели (както се случи на Бузлуджа).

...

Поздрави от сърцето на Париж за участниците!

!!!

Ела участвай, а не поздравявай от Париж. Много обичате да сте родолюбци и русолюбци от Париж, Лондон и Ню Йорк.

висок

Какъв Париж бе пикльо, виж си IP адреса, що е от България...аааа, от улица Париж пишеш нали?

Деян

Каква държава сме. Според червения боклук Малинов 10-15 хиляди са цял един народ. Нека приемем усреднената величина - 12500 души. В България имаме около 7200000 жители. Излиза, че на тази малка територия са се сместили 576 народа. Малеее, а казват, че у нас имало демографска криза. А дори и да изчезнат няколкостотин народа, ще ни останат още няколкостотин. А в Германия имат само един народ. Нещастници!

жкж

Я направете Вие едно събиране в американофилскио и се пребройте. Аз например, както и десетки мои приятели не сме на събора, но подкрепявме участниците. Много повече сме, ще го усетите много лошо като му дойде времето!

Умрете, боклуци!

По сидеров ще оцените, КОЙ колко струва в рубли! 1 Евро=76,5500 рубли

Ощавен маркиз

Грустно… Ако им бе префърлил Костя Малофеев овреме парягите, требваше „то есть народо” да си го метат на автобусите и да го карат на моренцето, а не да му киснат табаните у язовирния жабуняк. Там и близкият допир с разголени представители на друг редък вид – „то есть пут-болгаролюбите” – щеше да вдигне градусите и посъживи хормоня на вечната и недоклатен…, пардон, непоклатима дружба. Стиснато и недалновидно се работи… Един нищо и никакъв татуиран, прос и див бг-„гал”, кметот Ценко Чоков, развърза кесията и си закара хората на истинскийо плаж. Пусна ги под морския воздух и солнце нашенски, да се цамбурнат, да се рият у золотистия песък, па, убаво да им се набие и по патъците, и по кралочете, и по некои интимни места. Та да им шкури возпоменателно поне до изборете. Тъй се прави убедителна и душевна политика за своя си „един народ”. Само с голия червен морков, есенца, цветни рисунчици и по двойка кебапчета /ако и тех не са спестили/ - спомен крепък не остава. Тва не ни е веке онзи сговорчив и имащ право да люби и тачи само с врат, изпънат и изтръпнал, по посока на кремльовските кули. А като се има предвид, че рубльо-посол-счетоводното гише едвам смогва да изплаща „социалния минимум” на най-верните си картотекирани храненици, догодина тоз „цел един народ” може да стигне бройката на ЦенкоЧоковата дружина. Те тогава и автобуси нема да има нужда да наемат. Че си пристигат направо с лимузинете и блиндираните джипьове.

Българофил

В България може да има само БЪЛГАРОФИЛИ и БЪЛГАРОФОБИ (Българофоб - всякаква измет като русофили, американофили и всякаква друга чуждопоклоническа сган нямат място в родината ни да си ходят при господарите си и да им се кланят на воля).

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.