Премиерът Бойко Борисов е бил готов да призове парламентарната група на ГЕРБ да поиска оставката на генералния директор на БНР Светослав Костов, ако не беше върнал ресора и ефира на журналистката Силвия Великова.

"Какво повече да направя? "Главанаци" е точната дума", поясни той.

Премиерът днес е в Русе и оттам коментира случая с отнетия ресор и свалянето от ефир на Великова. Впоследствие тя бе възстановена от ръководството на радиото, но разправата с нея предизвика протест пред БНР.

Заради случая оставка подаде и и.д. директор на програма "Хоризонт" Николай Кръстев.

"Когато научих за свалянето на Силвия Великова, аз й се обадих лично. Може би от 20 години, още като главен секретар, тя ми беше криминална журналистка, отговаряше за МВР. После и като кмет, и като премиер, даже на празници винаги сме се поздравявали. Когато чух за тази глупост, която са сътворили, обадих се все пак тя да ми потвърди, тя ми каза. Аз не го познавам директора на БНР и никога не съм го и виждал. Не съм казвал или участвал за избора му. Помолих да му предадат, защото изпълнителната власт само дава парите, тя не се меси. Обаче съм председател на партия, което ме прави шеф на най-голямата парламентарна група, която е гласувала за неговия избор. И ако не оправи това безобразие днес сутринта, няма да дойда в Русе, а ще отида в парламента и ще поискам парламентарната група да му вземе оставката или да му я поиска. Какво повече да направя? "Главанаци" е точната дума. Как могат, и то днес... Имам чувството, че го правят нарочно. Аз не мога вече да схвана и кой. Защото да правиш такава глупост в този ден...“, каза Борисов.  
Попитан за скандала с ПИК, Борисов коментира, че той е същият като с „Биволъ“ и много други телевизии и радиа.
„На евроизборите ние сме дали на всички медии от партийната субсидия. По десет хиляди, по десет хиляди, както и на ПИК. Сега ние не даваме на никой за политическа реклама, това съм разпоредил. Пари ПИК няма получи от нас за следващите избори, но няма да дадем и на другите медии, защото считам, че много от тях по същия начин прекаляват в много други сфери. В наше право е да не им отпускаме пари за политическа реклама. Точка“, каза Борисов.
Премиерът допълни, че не може да спре министерствата да дават средства, защото това ще засегне бТВ и Нова телевизия.
„Тогава ще ми кажете, че ви оказвам влияние. Министерствата не мога да ги спра, това са европейски пари и ние по никакъв начин не им се месим“, добави той в отговор на журналистически въпрос.