Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изпълняващият длъжността шеф на програма „Хоризонт“ Николай Кръстев е депозирал оставката си днес сутринта по време на среща с генералния директор на БНР Светослав Костов и журналистката Силвия Великова, научи Клуб Z.

Оставката обаче все още не приета от Костов, разказаха журналисти от радиото. Днес следобед предстои среща с екипа на програма "Хоризонт", на която ръководството ще обясни своите по-нататъшни действия.

По-рано през деня управителният съвет на БНР излезе с официално съобщение, в което се казва, че „поради силния обществен отзвук“ е поканил и изслушал и.д. директора на програма „Хоризонт“ Николай Кръстев и журналистката Силвия Великова.

От позицията на ръководството на БНР става известно, че „в програмата липсва обективно и безпристрастно отразяване на част от темите". Управителният съвет препоръчал на директора да предложи механизъм за осигуряване на плурализъм и всички гледни точки по значими за обществото теми. А Николай Кръстев препоръчал „да бъде определен по още един журналист във всеки ресор“.

Коментари

Понякога наминаващ's picture
Понякога наминаващ
Понякога наминаващ

Ясно,

всеки водещ ще има наблюдаващ. Прилича ми, че "механизмът за осигуряване на плурализъм" на управителния съвет на БНР е добре познатият апарат на ЗКПЧ (заместник командир по политическата част). ЗКПЧ-то ще бди подопечният му водещ да спазва "правилната" линия, от него даже не се изисква да е професионалист, а просто "сигурен кадър".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.