Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Минимум двойно увеличение на броя общински съветници на БСП в София и формиране на мнозинство в местния парламент.

Такава смела заявка даде в сутрешния блок на бТВ лидерът на столичната организация на социалистите Калоян Паргов. Очаквано вчера вечерта левицата с голямо мнозинство, без нито един "против" и с двама въздържали се реши да подкрепи независимата Мая Манолова за кандидат за кмет. А днес Паргов призна - БСП не би имала никакъв шанс в София, ако издигне партийна кандидатура.

Парадоксалното е, че Манолова получи подкрепа и от"Движение България на гражданите" (ДБГ), която беше част от бившата дясна коалиция Реформаторски блок. Това поставя въпроса за политиките, платформите и приоритетите на кандидат-кметицата - как те ще съчетаят вляво и вдясно.

"За да може да се промени нещо в София, има нужда от консолидация на онази част от обществото, която иска тази промяна. Манолова е точно такава консолидационна фигура", посочи по повода Паргов.

И допълни:

"Тридесет години в София БСП не може да пробие заради нагласите на обществото. Стратегически надпартиен кандидат винаги е бил успешната формула, т.е. не пряко издигнат от БСП, а подкрепен от БСП."

Паргов не посочи еднозначно ще поставя ли левицата някакви условия на Манолова. Посочи само, че предстоят разговори с нея по платформата на левицата за София и даде пример с единомислието на социалистите и бившия омбудсман по казуса с търга за почистване на столицата.

Според него на "Московска" 33 има три основни проблема: липса на прозрачност, липса на експертност и сблъсък между институцията община и гражданите. "Това е кауза за формиране на мнозинство", посочи той. И допълни, че ако Манолова стане кмет, тя "ще разчита на общински съветници, подкрепили платформата й".

"Сега имаме 7 общински съветници (от общо 61, б.р.). Искаме минимум двойно увеличаване на броя им, за да можем да формираме мнозинство. Всички се фокусират върху мажоритарния елемент, а това е най-важното", даде заявка Паргов.

 

Коментари

sokrat sokraj's picture
sokrat sokraj
sokrat41

ДИПЛОМАТА по ПРАВО

ДИПЛОМАТА по ПРАВО на госпожа МАЯ МАНОЛОВА Вече няколко дена публикувам тежки, фактически неопровержими СЪМНЕНИЯ относно това, ДАЛИ Мая Манолова е действително ДИПЛОМИРАН ЮРИСТ. Препратих мои публикации на госпожа Корнелия Нинова, на господин Румен Гечев, на господин Крум Зарков, на господин Калоян Паргов. Никой отникъде НЕ възрази нито с дума, нито със звук на това, което съм написал. Дами и господа! Мая Манолова действително си има някакво висше образование от Москва, което се води по специалност "ИСТОРИЯ". Но Мая Манолова НИКЪДЕ НЕ посочва кога и къде е следвала РЕДОВНО около 10 /десет/ семестъра по специалността "ПРАВО" и какъв ДЪРЖАВЕН ИЗПИТ е положила. Тя може да си бъде депутат и даже омбудсман и с дипломата от Москва, за депутат дори висше образование не се изисква. Само че.... Само че госпожа Мая Манолова е РАБОТИЛА като РЕГИСТРИРАН АДВОКАТ, а това БЕЗ ДИПЛОМА за ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ по ПРАВО е невъзможно да се работи ЗАКОННО. КАКВО ЗНАЧИ ВСИЧКО ТОВА, ГРАЖДАНКИ И ГРАЖДАНИ?

Сократе

има едно журналистическо разследване на Григор Лилов. Накратко: Мая е изпратена по линия на ДКМС на комсомолски курс в Масква. Специалност История на младежките движения. Тази школа както и нашето АОНСУ не са ВУЗ. Мая няма висше образование. В нарушение УНСС са и издали документ за следдипломна квалификация 4 семестъра по икономика и право- невалидни са! Спомнете си Лучано!!! Но след като десетилетие русата калинка Мая лъже обществото, та чак омбудсман го игра... колко му е да излъже софиянци?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.