Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тече разследване на Специализираната прокуратура, ДАНС и МВР, потвърди вътрешният министър Младен Маринов пред БНТ на въпрос вярно ли е, че има арести на членове на ръководството на Национално движение "Русофили". Очаква се утре институциите да дадат подробности по случая - в това число и официално да потвърдят дали разследването, което се води, е за шпионаж в полза на чужда държава. 

Кой обаче представлява и стои зад НД "Русофили" и какво знаем движението? 

"Национално движение „Русофили“ е гражданска, неправителствена организация, учредена в София на 19.01.2003 г.  Тя е приемник и продължител на идеите и традициите на русофилството, възникнало в България в края на ХІХ век по време на Възраждането. Основната цел на движението днес е да развива приятелството и сътрудничеството между България и Русия на основата на историческите традиции, православно-християнските и славянските идеи и ценности.Национално движение „Русофили“ се самоопределя като патриотична организация. Днес „Русофили“ е най-голямата неправителствена организация в България. Към септември 2016 г. тя има 224 организации и  повече от 35 000 организирани членове", се твърди на сайта на движението.

Движение "Русофили" и особено неговият председател Николай Малинов се смятат за топлата връзка с ген. Леонид Решетников, бивш шеф на информационно-аналитичното управление на външното разузнаване на Русия, и руския инвестиционен банкер Константин Малофеев, когото САЩ и Европейският съюз санкционираха заради предполагаема финансова подкрепа за руските подразделения в Украйна, но в България е по-познат с връзките си с бившия банкер Цветан Василев.

Името на Решетников особено нашумя около президентските избори в България и ролята му около лансирането на кандидатурата на сегашния държавен глава Румен Радев. Преди време генералът предизвика политически скандал в България, когато се завъртя интригата, че на среща с Корнелия Нинова той е препоръчал на БСП да издигне за президент Радев - нещо, което Нинова твърдо отрече.

През 2015 година Малинов и Малофеев искаха да погълнат частната телевизия TВ7. По същото време в едно интервю Малофеев обяви, че връзката му с Малинов е "много близка" - и предсказа "брилянтно бъдеще" за русофилите.

На парламентарните избори през 2017 г. Малинов се кандидатира от листата на „Обединените патриоти“, но не успя да спечели мандат. През 2015 г. напусна Българската социалистическа партия, обвинявайки я, че се държи като "враг на Русия".“

Малофеев заедно с ген. Решетников е създател и водач на „Двуглав орел”, една твърде интересна организация. Тя поддържа идеята за възраждане на монархията в Русия и иска от 2024 г. да се върне царската институция. "Русия трябва да се възстанови като империя", пише в манифеста ѝ, но империя, основана на православието, която работи "срещу лъжеимперията, налагаща ни антихристиянски ценности". Движението подкрепи категорично Путин, защото "само волята и мъдростта на президента, неговият искрен патриотизъм и вяра в Бога нивелират системните недостатъци на демокрацията като форма на управление". От профила на Решетников на сайта на "Двуглав орел" е ясно, че той има ордени от всякакъв вид отцепнически територии - Приднестровието, Южна Осетия и Република Сръбска.

Коментари

Клубци,

"На последните избори водачът Николай Малинов бе кандидат от "Обединени патриоти"" това твърдение ви е тенденциозно. В "Русофили" дългогодишен зам. на Малинов е проф. Станилов, агент Светлин. Същият е неотлъчно и до Сидеров. Може да сте прави, че Малинов е кандидат на ОП, но истината е, че е кандидат на Атака.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Руската мечка и българското племе!

През 968 г.безразсъдно смелият и авантюристичен и жесток руски княз Светослав / 945-972/ с 60 хилядна войска напада българската държава. Това става по времето на българския цар Петър І. Нанесал поражение над българите, завладял 80 български града. Пред болярите и майка си – княгиня Олга – заявил, че занапред ще завладее и ще се установи в българската столица Велики Преслав, която ще превърне в свой престолен град. От тогава датира руската мечта за поглъщанае на българските земи. От тогава с различни по продължителност прекъсвания Русия, представяйки се по-късно за приятел на българите, прави непрекъснати опити да смеле Аспъруховото, Дунавското българско племе. С помощта на Западните велики сили и със защитата на нашия Бог Исус Христос, Дунавска България, все още е жива. След падането на комунизма Москва предприе широкообхватна атака,макар и не остра, срещу българската държавност. Движение „Русофили” със своите структури и членове представлява тежко опаразитяванае на красавицата България. Те не чувстват България за свое отечество, тае воюват за Руска България, тоест за поглъщанае на България от руската имперска държава, за изчаезване на България от географските карти като държава, така както е заличавана Полша по причина на руския царизъм на три пъти. Едва ли някой се съмнява, че при умишлено органиран конфликт на Русия с България, тези паразити – русофилите - няма да се бият на страната на Русия. Ще стрелят по генетичните си братя, както османцитае не са стреляли по българите, за да покажат руска преданност. Те са отгледани от Русия точно с такава цел – да превземат отвътре Отечеството. Те са развовидност на еничарите. От времето на княз Светослв І до днес руснацитае непрекъснато оказват насилничество над българитае. Сегашната изложба също е демонстрация на наглост и насилие над малобройните клети беззащитни българи!
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Е много скръндзав тоя Исус

Е много скръндзав тоя Исус

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.