Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Калоян е роден в София през 1994 г., но корените му са заровени дълбоко в Северозапада, на което отдава спецификите в характера си. Завършил е столичното 32-ро СОУ „Св. Климент Охридски“, изкарвайки най-високата оценка на матурата по „Български език и литература“ в цялото даскало – 5,97.

Недоумява защо момичетата по баровете не се впечатляват от това.

Впоследствие учи „Връзки с обществеността“ в Софийския университет, като някъде по същото време набиращата скорост война в Сирия запалва интереса му по региона и случващото се там. Това до голяма степен предопределя професионалния му и личен път. Той записва да следва Близкоизточни науки в Кралския лондонски колеж и курсове по „Политика на Близкия изток“ в Оксфорд.

След като се дипломира, се мести да живее и работи в Тунис, откъдето обикаля и изучава региона от първа ръка – Египет, Турция, Иран и др. Още от първи курс в университета започва да се занимава с журналистика, като зад гърба си вече има натрупани няколко години стаж, по-голямата част от който в OFFNews. През 2016 г. печели наградата за журналистика Mtel Media Masters. През свободното си време изнася про боно лекции по медийна грамотност пред ученици и студенти.

На теория, ресорът му е „Култура“, но на практика се занимава с политическите и социални проблеми много повече.

„Когато чуят думата „култура“, повечето хора си мислят за музика, театър, кино и прочие. И те са прави, разбира се, но културата е много повече от това. Тя е нещото, което предопределя начина ни на живот, на мислене и на поведение. Тя определя голямата политика и малкия бит. Често пъти обаче я пренебрегваме и не се замисляме истински за нея, не се задълбаваме в генезиса на това, което сме като хора и общество, камо ли да се замислим за културата на другите хора и народи, което поражда страшно много глупави, ала фатални проблеми и конфликти“, казва Калоян.

В „Генерация Z“ той се включва с авторски материали за Близкия изток и Северна Африка, както и за култура.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.