Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Да, това също е София.

Красиво изрисувани фасади има в почти всеки голям български град. Те са рядкост, но със сигурност правят градската среда цветна, вълнуваща и красива.

Специално в столицата част от красивите графити са дело на световноизвестния уличен артист Жюлиен дьо Казабианка, който твори у нас за първи път през 2018 г., като изрисува фасадата на зала „България“.

Миналия месец пък в рамките на поредното издание на проекта за градско изкуство Urban Creatures, част от Календара на културните събития на София, на ул. "Париж" се появи новата творба на разпознаваемия по цял свят български артист Bozko.

Други също са излезли изпод четката/спрея на истински стрийт художници.

Е, някои не са чак толкова грандиозни, но също носят настроение.

Този тип графити наистина оцветяват скучните стени на подлезите. 

Има и откровен патриотарски кич, който за жалост краси оградите на столично училище. Но, като се замисли човек, по-добре кич, отколкото цинизми и омраза.

Други училища също залагат на рисуваните фасади, подпомогнати и от уличното изкуство.

Клуб Z стартира кампанията си за заличаване на оскърбителните графити по стените и насърчаване на уличното изкуство "ИZчистване". С инициативата си искаме да привлечем общественото внимание към проблема с грозните, цинични, заплашителни и дори опасни графити, които като някаква зараза са плъзнали в градовете ни. Както и да покажем с какво бихме искали да бъдат заменени.

Коментари

Коя от цапаниците по-горе е "красива"?

Красиви фасади имаше едно време, но вече повечето заминаха, множество - със старите красиви сгради, унищожени от "строителите на съвременна България", мутрагените на "синя" София. Това по-горе не е изкуство, а боклук на бездарни хулигани.

Тази комбинация е най-гадната!

Хем тъп и неразбиращ, хем гласовит!
Димитър Христов's picture
Димитър Христов
Анонимнос

Комунизма май не си е отишъл.

Комунизма май не си е отишъл.............. А от г-н Вас г-н Йонев със сигурност.............

Едно време беше бай тошо простака на всеки дувар

Къде бяха тези красиви сгради? А изкуството тогава бе до партийно до костния си мозък. В Германия още ис пазаят "безценния" плакат, на който Брежнев и Хонекер са се захапли в страстна целувка. Курбат ли си или не зная кой, но си напълно неразумен юрод...

Децата на "невинния" Стефан Мафиянски

бързичко са се отбелязали по-горе за да отчетат дейност :)))

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.