Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Банкси потвърди, че е автор на графита, който се появи в Нотингам във вторник.

Работата на стената на салон за красота изобразява момиче, което върти обръч, но с гума от велосипед. А наблизо е подпряно колело с липсваща... гума.

След като Банкси потвърди авторството си към стенописа започнаха да се стичат тълпи от желаещи да се снимат с работата на прочутия енигматичен творец. Оформиха се даже опашки, съобщиха от полицията в британския град.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy) on

Говорител на градската управа в Нотингам коментира пред Би Би Си, че "не знаем очевидно защо Банкси е избрал града ни, но ние сме известни със своите бунтовници, като Робин Худ, например".

"Фактът, че има и колело може да има връзка с фабриката "Raleigh", която е била наблизо и която е място на действие в прочутата книга на Алън Силитоу "Събота вечер, неделя сутрин", по която има и иконичен филм от 1960 г.", добави той. 

От кметството все още не са решили как ще действат с работата на Банкси и очакваните множество посетители и какво ще направят, за да избегнат струпванията.

Пред Би Би Си експертът по Банкси проф. Пол Гаф от Университета по изкуства в Борнмут, отбеляза, че се радва, че това е творба на анонимния творец. През седмицата професорът не беше съвсем сигурен в авторството. Относно значението и посланието на новия графит на Банкси Гаф коментира: "Любопитен е. Последните четири или пет неща на Банкси бяха свързани с COVID-19 или някакво събитие в новините. Това е доста по-закачливо и за момента направено. Като че ли някой се е забавлявал".

"Може би това е и посланието - намираме се в трудни времена, нека да вземем каквото можем и да се забавляваме с всичко, което е разрушено", допуска още професорът, който се впуска в дълги разсъждения за смисъла на кръга (в случая представен от гума) и т. н.

В инстаграма на Банкси предположенията са внушително количество. Доста находчив е един от коментиралите, който пише:

"Следващата работа на Банкси ще е да поправя велосипеди - само че той все още не го знае".

Отправката е към събрала лавина от критики кампания на британското правителство, насочена към сектора на изкуствата, който е един от най-тежкото пострадалите в страната. Гняв и подигравки предизвика плакат на балерина с надпис: "Тя може да работи в IT индустрията".

Банкси започва да рисува със спрей по влакове и стени в своя роден град Бристол през 90-те години и не след дълго вече работите вече са известни по цял свят. Прочут е със склонността си да се надсмива над големите корпорации и да изпраща политически послания чрез рисунките си.

Ключови думи

Коментари

Mark Inee's picture
Mark Inee
Lapelad508

Плащам над $ 90 на час,

Плащам над $ 90 на час, работейки от вкъщи с 2 деца вкъщи. Никога не съм мислил, че ще успея да го направя, но най-добрата ми приятелка печели над 10 000 на месец с това и тя ме убеди да опитам. Потенциалът с това е безкраен. Ето какво съм правил, www.Selfcash5.com/

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.