Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова осъди дипломатически представители на САЩ и германската медия "Дойче веле" за това, че са се месили във вътрешните дела на Русия, като са призовавали руснаците да излязат на неразрешените от властите опозиционни протести на 3 август, предаде ТАСС.

Изявлението на Захарова бе излъчено по руската телевизия "Русия-1".

"Както знаете, не може да се премахне нищо от интернет. Със сигурност ще предоставим всички материали на посолството на САЩ в Москва, но и не само на посолството. Мисля, че ръководните лица в САЩ ще бъдат много изненадани да научат как техните дипломати се месят в руските вътрешни работи", съобщи говорителката. "Що се отнася до съботните протести (а и впоследствие), представители на посолството на Съединените щати бяха въвлечени във всичките действия", отбеляза тя. 

Захарова добави, че посолството на САЩ е публикувало графика и маршрута на протестното движение, като е призовавало руските граждани да се присъединяват към него.

"Вие единствено компрометирате хората, които излизат на улиците и споделят какво мислят за бъдещето на Русия, вие ги замествате", обяви Захарова пред сътрудници на американското посолство.

Тя хвърли вина и върху международните медии, че са призовавали руснаците да излязат да протестират, като поименно назова германската "Дойче веле".

"За съжаление, ние ще трябва да се обърнем към германската страна, още повече след като става въпрос за канал, който е финансиран от държавата", сподели Захарова.

Захарова допълни, че ще бъдат предприети "практически стъпки" срещу медията. 

Преди това Кремъл осъди британските медии за това, че са нарушавали принципа за безпристрастност при отразяването на митингите в Москва.

"Отново сме принудени да отбележим предубедените и лишени от обективност материали в британските медии, посветени на арестите на незаконно протестиращи граждани (в Москва). Освен това активното участие на представители на британски медии в митингите, както и нагледното нарушение на принципа за безпристрастност при отразяването на тази тема ни кара да мислим за тяхна ангажираност и непосредствен интерес от дестабилизирането на вътрешнополитическата обстановка в нашата страна", подчертават от руското посолство в изявление.

В профила на руското външно министерство в Twitter бяха публикувани два видеоклипа, в които се вижда как американски и английски полицаи се държат грубо с протестиращи.

Ето какво пише под тях:

"Полицията на Лондон "демократично" разтурва демонстрации от 9 април 2016 г. Във Великобритания провеждането на акции без предизвестие и съгласуване на условията за провеждането им се наказва с до 5 години затвор."

"По този начин през май 2011 г. американската полиция действа срещу участници във флашмоб в подкрепа за свободата на събранието. Сред арестуваните има ветеран от войната в Ирак, обществен активист и журналистката А. Кокеш. Ето това е уважението на свободата на събранието #двойнистандарти". 

Русия реагира остро и срещу критиките от страна на Франция, която осъди масовите арести още при протеста преди седмица. Захарова реши да даде за пример насилието от страна на парижката полиция при задържането на представители на "жълтите жилетки".

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Прилагат старите инструкции

Прилагат старите инструкции на КГБ за агитация и пропаганда. Но всъщност - имало ли е нови и различни???

Sin

Няма начин от Посолството на САЩ да не са раздавали чай с ром или дроги. Те отдавна правят така, още от България 1990г. започнаха. И пресата на Запада е лъжлива и измамна. Още от Чернобил ... Преди седмица даже съобщиха, че Сибир гори !?!? Ама кой и вярва все още ?

Всички други са криви! Само от Москва са прави!

Само в Русия демокрацията е пълна и очевАдна! Даже е очеизвадна.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.