Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руската полиция е задържала над 600 души в центъра на Москва при неразрешен опозиционен протест днес, съобщи независимата мониторингова организация "ОВД-инфо", цитирана от Ройтерс.

Към 14:30 ч московско време полицията и Росгвардия (руската национална гвардия) са задържали 30 души в центъра на Москва за участие в неразрешен протест, в който общо са се включили около 350 души, съобщи пресслужбата на московското Главно управление на руското министерство на вътрешните работи, цитирана от ТАСС.

Полицията в Москва е задържала и водещата опозиционна фигура Любов Собол, докато отивала към митинга срещу изключването на независими и опозиционни кандидати от изборите за общински съвет на Москва, предаде Асошиейтед прес.

Собол, която е сред недопуснатите до участие в изборите кандидати, е била задържана днес в центъра на Москва и отведена с полицейски микробус.

На Пушкиновия площад, сборния пункт, от който трябваше да тръгне протестното шествие, полицията влезе в сблъсък с разпокъсаното множество, стоящо под преваляващия на дъжд, и задържа десетки.

На друг площад по планирания маршрут на протеста, полицейски части за борба с безредици с шлемове, подредени в гъст строй, разпръскваха хората.

Опитът за митинг бива организиран седмица, след като полицията задържа около 1400 протестиращи и би някои от тях с палки, отбелязва Асошиейтед прес.

Въпреки многократните предупреждения, че полицията ще предприеме активни мерки срещу евентуален протест днес, активистите си бяха поставили за цел да организират шествие, което да измине около 4 км по така наречения "Булеварден пръстен" ("Бульварное кольцо"), който обгражда центъра на Москва и е популярно място за разходки в града.

Според властите на протеста са дошли едва 1500 души. В социалните мрежи обаче се говори за доста повече.

БТА

Коментари

ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Такова

насилие не е имало от 1917 до 1937 година умножено по две...
дедо Ощавко's picture
дедо Ощавко
Ощавен маркиз

Следуюшчият пут ше арестуват

Следуюшчият пут ше арестуват 300, после 30, и накрая трима.... Докато наСТУПИ полное Джугашвилское безветрие. Хм. А патом - лечение Гасударя, отровление еВо и проч. Рашисткие заботы. Харашо познати на цялия Демкортически бел Свет. До болка. Дано тоз път да са разминеме с по-менше ЖЕРТВИ. аЙЛ.
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Уважаеми ,

в стремежа си да си оригинален , дразниш . Някой да ти го е казвал ?
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Пардон

Може би... Уважаема...по вероятно...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.