Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ден, след като съдът задължи Столична община да вземе спешни мерки за чистотата на въздуха, кметицата Йорданка Фандъкова предлага да се търсят пари от ЕС за целта.

Идеята е да се кандидатства по три отделни проекта за общо 218 млн. лв. безвъзмездна помощ по оперативна програма "Околна среда". С тях ще се купят нови електрически превозни средства за София.

В партньорство със "Столичен автотранспорт" за 30,3 млн. лв. ще се поръчат 55 нови електробуса и зарядни станции за тях. Те ще бъдат с маршрути, които свързват метро и трамвайни линии.

Заедно със "Столичен електротранспорт" ще се кандидатства за още 30 електробуса с бързо зареждане, които да заменят дизеловите автобуси по линии на градския транспорт, както и 30 нови тролейбуса, които да заменят старите по линии № 6, 7 и 11. Това ще излезе общо 90 млн. лв.

Третият проект е за 97,7 млн. лв. и предвижда 25 нови трамвая.

Това според Фандъкова ще намали значително фините прахови частици и нивата на азотните оксиди. В четвъртък СОС ще гласува предложението.

След други препоръки на съда бяха още редовното миене на улиците, съобщаването на нивата да замърсяване, и разработването на план за изграждане на още велоалеи. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.