Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Без изнада Емил Кошлуков спечели конкурса за нов генерален директор на БНТ. Той получи три гласа от петчленния състав на Съвета за електронни медии (СЕМ). Кандидатурата му беше подкрепена от София Владимирова (ГЕРБ), Розита Еленова (БДЦ на Христо Ковачки) и Бетина Жотева (член на СЕМ от президентската квота на Росен Плевнелиев). С техните гласове бившият политик, ръководител на ТВ7 и програмен директор на партийната телевизия „Алфа“ ще управлява обществената БНТ в следващите три години.

Останалите двама членове на СЕМ - Иво Атанасов (БСП) и Ивелина Димитрова (член на СЕМ от президентската квота на Румен Радев), гласуваха за спортния журналист Сашо Йовков. 
Останалите участници в конкурса – Сашо Диков, Явор Симов, Никола Тодоров и Стоил Рошкев, не получиха нито един глас. 

"Нямам нужното доверие в него. Няма логика с моя глас той да управлява националната телевизия" – с тези думи Иво Атанасов аргументира решението си да не подкрепи Емил Кошлуков. 

За разлика от него Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова видяха в него „способен мениджър“, който е представил „високопрофесионална концепция“. А според София Владимирова Емил Кошлуков отговаря и в най-голяма степен на очакванията на медийния регулатор. Бетина Жотева отличи не само неговата идея да създаде ново мултимедийно съдъжание на БНТ за „новини на момента“, но и го задължи да запази БНТ3 като канал за спорт. 

Това е второто участие на Емил Кошлуков в конкурса за генерален директор на обществената БНТ. Преди две години Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова подкрепиха Константин Каменаров. Той от своя страна назначи Кошлуков за програмен директор на БНТ1 и за водещ на политическото предаване „Още от деня“. Там той се прочу като първия телевизионен водещ на БНТ показал в ефир среден пръст. 

Заради получената условна присъда за шофиране в нетрезво състояние, Каменаров беше принуден да освободи поста. Той остави на своя наследник и дълг от 37 млн. лв., натрупани заради договори за спортни права и програми. Според разчетите на финансистите на БНТ, ако не бъдат взети мерки до края на годината дълговете мога да се увеличат до 44 млн. лв. 
Членовете на СЕМ оцениха именно програмата на Кошлуков, в която той обещава предоговаряне на сключените договори и спиране на предавания като „Стани богат“ и орязване на раходите за социологията на „Алфа рисърч“ в „Референдум“.

Емил Кошлуков е бил водещ на предаването "Таралеж" по телевизия Евроком, водил е и коментарното предаване "Факторът Кошлуков" по TV7. За кратко е бил през 2014 г. директор на бившите телевизии на банкера Цветан Василев - TV7 и News7, които фалираха заедно с КТБ. След свалянето на "Факторът Кошлуков" от TV7 предаването му се излъчва в Канал 3 (септември 2015 – април 2016). Освен това е бил е програмен директор и на телевизията на партия "Атака" – „АЛФА“ (в периода 2016/2017 г.).

През февруари 2017 г. името на Емил Кошлуков попадна в списъка на некоректните длъжници на КТБ, обявен от синдиците на банката. 

Коментари

 's picture

Бобо

Кочината

Във държавата Свинария е така , зачита се само изборът на Прасето .... и честито на Емчо Гладкото Бедро !
Ivan Samichkov's picture
Ivan Samichkov
Samichkov

Ядец за психодесните!

Е не успя газово-фарма-банковата мафия да овладее и БНТ. Смешен плач!
Калина Христова's picture
Калина Христова
Трайчо Костов

Сузи Дългото бедро

https://www.youtube.com/watch?v=TYsgULqSkT8 За всички дебилни Samichkovi зрители ще има още средни пръсти от сърце...

Sin

Всички простаци постепенно се издидат все повече и повече. А БГ народат изобщo не реагира. Има ли го още ? Или вече е придатък на някоя анадолско-кремълска прослойка ?
дедо Ощавко's picture
дедо Ощавко
Ощавен маркиз

Кошлучето си е вехта, добре

Кошлучето си е вехта, добре смазана отсекъде, шестак-агентур-димократееща ся пу...шчица. По-маненкото братле на а-нт Сава, дофтор вТренчев и сотни сие падобние задунайски петоколнничета... Но и СЕМ-от "ни" направо ма превива от смех с хоптимистическата си оценка за въйборь на "умел мултимедиен спасителЬ" на данъкоплатските ни парици. Хо-хо. ЕмоТО е ПУТчти явен раш-хибридник, но "умело завоалиран". Самото гласуване е СЪЩО итро отиграно. Уж 3:2, па то май - полЬное согласие, но с пунт... Па и те едни "ни" кандедате са явиха, маалий; само Слафча учиндолски и Азис ги немаше. Къкто казваше дедо ми: "В ялова хралупа, колкото и СЕМ-е да фърлиш - нищо нема да поникне". Айди.

Хип-хип Ура!

Да живей! Да живей! Ми тъй де! Имаме си нов Господар на ефира - БНТНТВ!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.