"Зенит" победи "Левски" с 1:0 във втората предсезонна контрола на "сините" в Австрия. Единственият гол реализира Сердар Азмун в 48-ата минута от дузпа.

Първото положение в мача бе пропуснато от играч на руския шампион още в 4-ата минута. Тогава Миятович спаси удар на Сердар Азмун след грешка в защитата.

След това обаче инициативата взеха "сините". Те не създадоха кой знае какви опасности пред вратата на руския отбор, но определено демонстрираха повече желание за победа.

В 10-ата минута Станислав Иванов се впусна отдясно по атаката на "Левски", но защитник на "Зенит" го затвори и топката излезе в тъч.

В 31-ата минута Паулиньо пропусна отлична възможност да изведе Мариани сам срещу вратаря, но сбърка с подаването си. Руският страж Андрей Луньов пък трябваше да избива силен изстрел на Горанов в 34-ата минута.

В 35-ата минута отново Паулиньо напредна опасно в половината на "Зенит", пусна пас към Мариани, който обаче не разбра замисъла на съотборника си и атаката се провали.

В края на първото полувреме футболист на руския отбор бе изведен сам срещу Миятович, но стражът на "сините" неутрализира удара му.

В началото на втората част бе реализирано единственото попадение в мача, след като Каргас извърши нарушение срещу Смолников в наказателното поле. Сердар Азмун застана зад топката и отбеляза.

След това "сините" отново се активизираха като Мариани на два пъти стреля опасно към вратата на "Зенит", но не сполучи да се разпише.

Вместо равенство "Левски" бе близо до това да получи втори гол във вратата си, след като в 86-ата минута Матиас Краневитер отправи опасен удар, но Миятович за пореден път спаси.

В края на двубоя бе отменено попадение на руския шампион заради нарушение в атака.

Следващият мач на сините ще се състои на 1 юли и ще е срещу Тюркгюджю-Атаспор (Мюнхен).