Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Предложенията за промени във финансирането на партиите изостри отношенията между ГЕРБ и малкия му коалиционен партньор "Обединени патриоти". Днес всички се събират на коалиционен съвет за изглаждане на различията. Срещата ще е без Волен Сидеров, който е с парламентарна делегация в Москва.

"Определено се наблюдава преориентация на ГЕРБ към ДПС, което само по себе си денонсира коалиционното споразумение."

Това повтори ден преди свикването на срещата лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Разговорът между управляващите партии беше анонсиран от премиера Бойко Борисов миналата седмица, а темата на дебатите е намаляване на партийните субсидии. 

В петък намаляването на партийната субсидия отпадна от дневния ред на парламента. Промените в бюджета трябваше да бъдат гледани на второ четене, но бяха отложени.

Тези промени предвиждаха и отпадане на лимита за дарения за партиите. Това бе предложение на ДПС и бе прието от ГЕРБ след среща между двете формации. Тази среща обаче предизвика гнева на лидера на НФСБ Валери Симеонов. По-късно през деня той заяви, че иска точката да бъде отложена и дори отправи намек, че може да напусне управляващата коалиция.

Борисов спешно трябваше да реагира.

„Поднесохме извинение на коалиционните ни партньори, защото нашите парламентаристи бяха длъжни да се срещнат с тях, с „Воля“, с ДПС и да кажат за нашето становище (за партийните субсидии – б.р.), което е съобразено с референдума и над 2,5 милиона души. Не го направиха. Правилно реагираха „Обединените патриоти“, обясни той в петък отлагането.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.