Един от най-митологизираните образи в ГЕРБ - човекът, за кого се твърдеше, че „държи“ партията, незаменимият, сянката на лидера, кадровикът на парламентарната група, „машината за избори“, с две думи – Цветан Цветанов, е изпратен в карцера на политиката. Решението дойде изненадващо, опаковано в кратко съобщение, в което се казва, че Цветанов е взел решението сам след разговор с премиера Бойко Борисов. 

Изненадващо, защото след сагата „Терасиада“ Цветанов понесе най-голямото наказание – напусна парламента и поста на председател на изборния щаб на ГЕРБ. Но остана заместник на Борисов. „Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже“, обяви самодоволно Цветанов след като напусна депутатското място. А Борисов отвърна на другия ден:

„Цветан Цветанов имаше рожден ден днес. Да му е честит! Аз така му го честитих – да го питам как може да каже такова нещо, че няма кой да го накаже. Първо – може да ни накаже Господ, може да ни накажат хората. Мога да го накажа и аз!“ 

По време на кампанията за евровота Цветанов беше „свален от ефир“ – за изявите му научавахме единствено от профила му в социалната мрежа. Той беше силно амбициран да покаже, че въпреки „Апартаментгейт“, ГЕРБ ще победи. Не се спря да обикаля страната, независимо, че често се случваше да не му споменават името в партийните прессъобщения. Премиерът Борисов дори му благодари за всеотдайната работа. Ама как му благодари само...

Оказа, се че Цветанов повече от два месеца е в стаичката на „чакащи артисти” – малкото опушено място, където актьорите мълчаливо стоят със своите бесове, тресат се, докато изживяват появата си пред публика. А Цветанов така и не дочака. Защото в пиесата, която играе Борисов, вече няма място за него.

В третото действие на това представление, наречено "Трети кабинет на Бойко Борисов", сцената започва все повече да прилича на Шекспирова трагедия. А Шекспир обича да съсича, души, трови и беси своите герои. При толкова много оставки в управлението, скандали сред "патриотите", разжалвания на членове на партийната номенклатура в ГЕРБ, публиката не може да си поеме дъх от сценичните обрати.

Избирателите не наказаха ГЕРБ заради апартаментите, но Бойко Борисов наказа своите, за да се опита да спаси "хепи енд-а" на представлението. Защото идва новото време на кронпринцовете. В стаичката на чакащите артисти Томислав Дончев се готви за своята нова роля.

Случайните работи обаче винаги са по-любопитни. От политическата сцена слезе Цветан Цветанов. А след две години живот зад кулисите, на парламентарната се завърна Делян Пеевски.