„Тази победа за мен е нещо фантастично. Благодаря на феновете, които също бяха фантастични. Имахме много труден мач срещу силен отбор, но бяхме по-добри и заслужено спечелихме."

Това заяви треньорът на "Локомотив" (Пловдив) Бруно Акрапович пред "Диема Спорт" след победния финал за Купата на България срещу "Ботев" с 1:0.

Босненецът, често критикуван, осмиван и неведнъж поставян "на дузпата" за гонене, спечели първо отличие начело на "смърфовете".

"Трябва да говориш на терена и ние го направихме днес. Допуснахме няколко положения пред вратата ни през второто полувреме. Направихме някои промени, но впоследствие нещата се оправиха.

Съперникът игра толкова, колкото му позволихме. Днес не направихме толкова много грешки. Аз познавам качествата на моите играчи. Привържениците и на двата отбора бяха фантастични, поздравявам и тези на "Ботев“, а за нашите нямам думи", допълни Бруно Акрапович.

"Ботев" беше фаворизиран, подкрепаше го и по-голяма част от публиката на трибуните, но отстъпи и няма да играе в Европа.

„Двубоят се разви така, че се виждаше, че всичко ще се реши от една грешка, рече треньорът на "канарчетата" Николай Киров за "Диема Спорт". - За жалост я направихме ние. През първото полувреме имаше доста брак в подаванията ни, играта ни не вървеше, защото ние сме отбор, чиято сила е в контрола върху топката. Имаше доста напрежение у играчите, това може и да е причината за този брак в действията ни.

Не можахме да покажем нашата игра. През втората част подобрихме представянето си, но точно след една наша атака в тяхното наказателно поле последва контра и получихме този гол. Като цяло се получи равностоен двубой. Една грешка реши мача.

Имахме доста проблеми, особено по десния фланг на защитата през първото полувреме. Затова и на почивката направихме промяна... И двамата футболисти на тази позиция не се справиха. Просто не трябваше да се допуска тази елементарна грешка в защита.

Тази загуба най-вероятно ще натежи. Загуба на финал от градския съперник е доста тежка, но трябва да намерим начин да излезем от ситуацията."

"Локомотивът върви към Европа", възкликна клубният президент на Локо Христо Крушарски. Той изтъкна заслугата на футболистите за първата си купа в клуба, откакто преди четири години го оглави, а във времето си спечели и врагове сред феновете на "черно-белите".

Кметът на Пловдив Иван Тотев беше в ложите на стадион "Васил Левски". Градоначалникът е известен като фен на "Ботев".

"Доволен съм, че имаше пловдивски финал и че стана хубав мач. Можеше да бъде и по-хубав, ако беше в Пловдив - ето още една причина градът ни да има хубав стадион, имаше и такива плакати по трибуните. "Локомотив" игра по-добре и заслужено спечели. Аз не съм специалист да се изказвам, но "Ботев" подходи малко плахо. Аз съм "ботевист", но съм доволен, че стана пловдивски финал и купата отива в нашия град. Получи се страхотна атмосфера и този финал ще се помни", рече Тотев пред репортери.

Той каза още, че в 18 часа в четвъртък ще има празненство пред общината за тима и феновете на Локо с купата. За целта е направена специална организация. Общината се е подготвила с жълта и бяла боя, а утре ще грее цветът на победителите от "Локомотив".