Добромир Митов, един от помощниците на Любослав Пенев, ще води ЦСКА-София в утрешното гостуване на "Черно море" от Първа лига, съобщава официалният сайт на "червените" след изненадващото напускане на бившия №9.

Любопитно е, че начело на "червените" - поне за уикенда, застава интересен триумвират. Митов, който е бивш футболист на ЦСКА и национал, ще бъде асистиран от звездно дуо - Люпко Петрович и Димитър Пенев. Те са в ролята на "консултанти", уточнява официалният сайт на клуба.

Петрович е съветник на Гриша Ганчев, а Стратега - почетен президент. Вторият от дълго време не се е занимавал с треньорство.

Същевременно в съобщението на официалния сайт на ЦСКА-София се казва, че клубното ръководството на клуба останало изненадано от решението на Пенев, то имало желание да работи дългосрочно с него.

Ето точният текст:

"Армейци,

въпреки желанието на клуба да работи в дългосрочен план с наставника Любослав Пенев, днес ние бяхме изненадани от неговото желание за напускане. При така създалата се ситуация ден преди важното ни гостуване на Черно море, обявяваме, че отборът ще бъде воден от досегашния помощник треньор Добромир Митов, а като консултанти със своя опит ще му помагат Димитър Пенев и Люпко Петрович."

Митов отскоро притежава лиценз УЕФА "Про", така той може официално да ръководи тим в професионалния футбол. Бившият защитник е начело на една от юношеските формации на "Българска армия" - до 17 години. Митов помагаше и на Нестор Ел Маестро.