Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Любослав Пенев обяви, че е подал оставка като старши треньор на ЦСКА-София.

По-рано днес клубът отмени редовната пресконференция на Пенев, насрочена за 13:45 часа. Причината за това не бе посочена в краткото съобщение, публикувано на официалния сайт. Тогава тръгнаха слухове за разрив, бързо потвърдени, макар и неофициално. 

В събота ЦСКА-София играе с "Черно море" във Варна от 17:30 часа.

Пенев ще бъде наследен до края на сезона от един от своите помощници - Добромир Митов, който работи и в детско-юношеската школа на клуба. От "Българска армия" официално заявяват, че негови консултанти ще бъдат Люпко Петрович (съветник на Гриша Ганчев) и почетният президент Димитър Пенев.

Ето какво разпространи Любослав Пенев във Фейсбук на страницата "Любослав ПЕНЕВ - Президент на БФС, в името на България":

На вниманието на привържениците на ЦСКА и цялата спортна общественост

ОБРЪЩЕНИЕ

От Любослав Пенев, треньор на ПФК ЦСКА-София

Уважаеми колеги, уважаеми приятели,

Преди три месеца се съгласих да поема ЦСКА в един много труден за клуба момент. Не съм се замислял и за миг дали да приема предложението да водя любимия си клуб. В този момент всички виждахме, че ЦСКА отново нямаше да бъде там където му е мястото. Имах огромното желание и воля да направя всичко по силите си, за да постигнем това което подхожда на ЦСКА – шампионска титла и купа на България. Положих големи усилия да стабилизирам отбора спортно-технически и ментално.

Вярвам, че работата ми в тази насока доведе до много добри резултати, неочаквани за мнозина. През тези три месеца единствен подех битка за справедливост и срещу некоректни съдийски отсъждания, които решително ощетяваха ЦСКА. В тази несъвместима с позицията ми на треньор битка, бях подкрепян единствено от привържениците на клуба.

Ръководството на футболния клуб не застана зад мен и не зае никаква позиция срещу тази явна несправедливост. Вярвах, че ЦСКА е единен в защита на своята позиция, но в нито един момент аз не бях подкрепен от ръководството клуба. Нещо повече, станах свидетел на поведение, което вместо да обединява нашите футболисти, води до демотивация на част от тях и разделяне на отбора на групички. Всички знаем, че поех отбора с приключена селекция и зимна подготовка, но никога не си позволих да коментирам качествата на моите футболисти и кондиционното им състояние.

Напротив аз единствен казах, че след необходимите спортно-технически корекции този отбор ще се бори за трофей. Така и стана. В тази връзка не мога да приема критики и негативи и не съм отговорен за селекцията. Считам, че работата на екипа ми през последните три месеца доведе до една пълна промяна в отбора и показа правилния път ,по който трябва да се върви.

За да си шампион и победител обаче трябват още няколко неща: време, търпение, професионализъм на всички нива и единност в клуба. Не намерих част от тези фактори в ЦСКА. За три месеца аз не мога да изчистя грешки допускани през последните три години, особено когато срещам тиха, но яростна опозиция вътре в клуба. През годините съм доказал, че имам нетърпимост към непрофесионализъм и некоректност.

Винаги съм бил открит и честен, с риск да печеля врагове, но съвестта ми винаги да бъде чиста. Няма да позволя на когото и да било да се подиграва с моя труд и да опетнява името ми и открито или тайно да се опитва да ме дискредитира, независимо от своята позиция в клуба.
Благодаря на всички за подкрепата и най-вече на привържениците - сърцето на ЦСКА.

Обявявам, че напускам ЦСКА с високо вдигната глава и много огорчен!

София С уважение:
03.05.2019г Любослав Пенев

А ето и изявлението на "червените":

"Армейци,

въпреки желанието на клуба да работи в дългосрочен план с наставника Любослав Пенев, днес ние бяхме изненадани от неговото желание за напускане. При така създалата се ситуация ден преди важното ни гостуване на Черно море, обявяваме, че отборът ще бъде воден от досегашния помощник треньор Добромир Митов, а като консултанти със своя опит ще му помагат Димитър Пенев и Люпко Петрович."

Пет кръга преди края на сезона ЦСКА-София е на пет точки от лидера "Лудогорец", като на тима предстоят двубои с "орлите" и с "Левски". Пенев и компания отпаднаха драматично на полуфинал за Купата от "Ботев", който дни по-късно ги победи и в шампионата.

Коментари

Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Докато се оставят играчите и

Докато се оставят играчите и собствениците да се "качват на главата" на треньора, няма да има свестен футбол!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.