След месец частично тестване, програмата за Интернет комуникация Skype вече ще може да свързва до 50 души във видеоконференция.

Досега лимитът беше 25 потребители в един разговор.

"Всяка Skype група с до 50 души сега поддържа разговор, независимо дали звъниш просто на своя най-добър приятел или 45 колеги", твърдят от Microsoft.

За улеснение при подобни разговори ще получаваме съобщение от програмата, а не директно звънене. Ще можем да избираме отделни хора в една група. 

С това Skype изпреварва теоритично FaceTime - основната видеочат програма на Apple, която позволява до 32 души. Но Google Meet и професионални конферентни решения като Zoom позволяват до 100 души във виртуална зала.

Разбира се, успехът на подобен разговор е чисто теоретичен. Ако всички потребители в него са на място с прекрасен интернет и с мощни устройства... пак е много възможно Skype да блокира редовно при толкова много хора.

През последната година спадът на потребители на Skype бе забелязан от Microsoft, след като години наред програмата бе оставена в голяма степен на самотек. От компанията добавиха функции, които конкуренцията отдавна бе въвела - като записване на разговори, HD видео разговори, замъгляване на фона, и субтитри на живо. Компанията дори преработи напълно софтуера. Това обаче не помогна на тромавата програма да сработи по-добре и тя все още създава много проблеми на верните й или принудени потребители..