Любослав Пенев леко "захапа" съдията Николай Йорданов, който ръководи днешния четвъртфинал за Купата на България "Лудогорец" - ЦСКА-София (0:1).

„Нали този съдия няма да свири и в събота?, риторично и със сарказъм Пенев се обърна към репортера на "Диема Спорт" след двубоя. -  Аз не знам какъв е правилникът, но предполагам, че в събота няма да са същите хора като бригада. Агресията беше в тях - четворката съдии."

На уточнението, че в тази роля ще е четвъртият арбитър от днес Драгомир Драганов, Пенев отвърна следното:

"Познаваме се с него от страничната линия, дано си е взел поуката и да знае кое е правилно, и кое не е правилно.”

"Червените" имат претенции за неотсъдена дузпа в началото на срещата. Но ако за нещо могат да се чувстват ощетени, това е първо спестено изгонване с директен червен картон на Сисиньо, а след това втори жълт картон на Станислав Манолев след почивката.

„Ситуацията с гола на "Лудогорец" беше от поне два-три метра засада. Справихме се добре, поздравявам момчетата и това е начинът, по който трябва да играем, да го усъвършенстваме и подобряваме. Ситуациите при Жоржиньо и Кристиан Малинов - чисти дузпи. Нали има повторения - дузпи, засади, фаулове. Многократни нарушения за втори картони от тяхна страна", продължи по реферската тема треньорът.

„Постигнахме победата с много работа, както винаги правим. Момчетата схвана идеята и са за пример във всяко едно отношение. Пресихраме ги в различни зони. Получи се и съм доволен - много добър мач от наша страна. Доволен съм от гола, но трябваше да реализираме още. Имахме немалко ситуации. Всичко е наред, добре е. Нищо не липсваше за втори гол, запазихме шансовете за следващите мачове, да отбележим тогава”, коментира Пенев.

"Ние и сега имаме психологическото предимство преди мача от Първа лига. Ние сме ЦСКА. Поздравявам публиката, която беше чудесна за футболистите. Мачът в Първа лига не искам да го мисля точно сега. Имаме два дена, а в събота отново сме тук”, завърши наставникът.

В събота предстои мач "Лудогорец" - ЦСКА-София за първенство, който ще бъде с още по-голям залог

"Твърде рано е да говорим за причини. Трябва да изгледам още един път мача, за да правя подробен анализ. Но като цяло не играхме този футбол, който можем да играем, така започна Стойчо Стоев пред "Диема Спорт". - Твърде бързо губехме топката, не успявахме да я контролираме почти през целия мач. На втория-третия пас вече създавахме за тях предпоставки за контраигра. ЦСКА има добри играчи. Ние прибързвахме с решенията, често играехме с дълги топки, което не е присъщо за нас".

"Хубаво е, че това е мач за Купата, а не за първенство. Надявам се в събота да е различно. Тези футболисти са свикнали да играят под напрежение, така че изключвам напрежението като причина и фактор за загубата. Ще ми трябва малко време да анализирам нещата, да говоря с играчите, за да видим къде се корени причината. За да може в събота да изглеждаме по различен начин", допълни той.

"Във футбола няма "съжалявам". Не можем да се връщаме назад - да се питаме "какво щеше да стане, какво е щяло да стане". Ще направя всичко възможно в събота да играем по различен начин. ЦСКА стоеше по-агресивно, стремеше се да си взима топката веднага, след като я загуби. Докато ние действахме по-бавно. Днес не бе денят на Марселиньо, затова го изкарах. Пък и исках да запазя силите му за събота. Недялков имаше дискомфорт в коляното. Това е причината да не играе."

"Всеки умен човек си взима поуки, не вярвам да се сме от другата категория. Ние сме имали трудни моменти. Въпросът е как ще излезем от тях", рече за финал завърналият се наскоро на "Лудогорец арена" специалист.