ЦСКА-София е на полуфинал за Купата на България след много силен мач на терена на "Лудогорец" - 1:0. Рубен Пинто заби единствения гол в 30-ата минута.

Шампионите отпадат, а "червените" ще научат съперника си утре, когато ще се изиграят останалите два четвъртфинала. Снощи стана известен първият полуфиналист - "Локомотив" (Пловдив).

ЦСКА-София надигра "Лудогорец" и спечели заслужено. В края потрепери, но пък можеше да реши всичко много по-рано. В събота съперниците ще спорят на "Лудогорец арена" и в Първа лига. Сега двубоят ще е още по-интересен - разликата в точките е само три в полза на отбора на Стойчо Стоев.

Тимът на Любослав Пенев започна смело и агресивно още от първите минути. Гостите пресираха дълбоко в половината на домакините и атакуваха с много футболисти. Това или изненада "орлите", или те просто така и не намериха противодействие до края на срещата.

И в двата тима имаше доста промени в сравнение с двубоите от кръга миналия уикенд.

В 13-ата минута "червените" претендираха за дузпа за две поредни ситуации със съприкосновение в половината на "Лудогорец". Такава по-скоро нямаше.

В средата на полувремето "зелените" започнаха да напипват ритъм, но не създадоха чиста голова възможност. Обратно - ЦСКА-София атакуваше опасно, най-вече чрез Али Соу, който в няколко ситуации не взе най-доброто решение преди да нанесе последния удар.

В 30-ата минута гостите поведоха и това бе логично (горе). Изчистена топка стигна до Рубен Пинто и с удар от около 22-23 метра халфът порази Ренан в долния ляв ъгъл на стража - 1:0.

До края на полувремето тимът на Любослав Пенев продължи да контролира действията на терена. А съдията Николай Йорданов спести напълно заслужен червен картон на Сисиньо за ритник в тялото Жоржиньо при спор за топката (долу).

След почивката ЦСКА-София продължи да играе по-добре - отборът не промени нищо в подхода си. "Лудогорец" беше необяснимо анемичен и безличен. По-добрите ситуации за гол пак бяха пред Ренан. Контролът бе на страната Пинто и компания.

А Йорданов продължи със страхливото си ръководене на мача. Арбитърът спести втори жълт картон на Станислав Манолев за задържане. По този начин обаче той може би направи услуга на ЦСКА-София, тъй като защитникът, преминал в Разград от "Българска армия" през зимата, беше като 12-и играч на гостите.

От неговата зона дойдоха почти всички опасности за "червените". В 86-ата минута Манолев сбърка за пореден път и влезлият като смяна Евандро остана сам срещу Ренан, но не уцели вратата. Това бе една от двете най-чисти възможности през второто полувреме и може би за всичките 90 минути.

Другата се откри пред Вандерсон - бразилецът бе изведен от Клаудиу Кешеру очи в очи с Витаутас Черниаускас, но уцели гредата. Това стана в 90-ата. В добавеното време пък топката мина край рамката на Черниаускас след удар с глава на Сисиньо при центриране от ъглов удар.

Като изключим това, единственият футболист на "Лудогорец", който опитваше да прави нещо смислено напред, беше Адриан Попа. Резултатът е справедлив, а Любослав Пенев за първи път спечели на този стадион като треньор.

Достойноство на мача е, че като цяло премина без инциденти на терена. Обикновено в срещите между тези съперници има червени картони и провокации, но днес минахме без това, дано бъде така и в събота.