"Аз ако бях, щях да се оттегля за да не преча на следствието. Ама не съм Пламен Георгиев и не мога да говоря от негово име."

Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов, попитан в кулоарите на парламента дали председателят на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев трябва да подаде оставка заради историята около апартамента му и терасата от над 180 кв. м., която не фигурира в имуществената му декларация, но според документи, показани от бТВ е част от ипотеката му. Самият Георгиев твърди, че въпросната тераса не е негова, а общи части на блока, в който живее. Не отговори обаче как и дали наистина е заложена в банка срещу изтегления ипотечен кредит. 

"Стига с тоя КОНПИ. Колко време ще говорим за председателя на КОНПИ. Нека да се установи там какви нарушения има, има ли нарушения. Има някакъв спор била ли тази тераса негова, не била ли", заяви още Симеонов. 

С не особена охота председателят на НФСБ коментира и инициативата на президента Румен Радев да свика КСНС в понеделник по темата с корупциятата по високите етажи на властта. 

По думите на бившия вицепремиер Радев бил "дълбоко нагазил в политическата кал" и имал "политически цели".

"Можеше да запази рейтинга си, но явно има някакви други цели. Негово право, негова работа. Не бих желал да го коментирам", допълни още Симеонов.