Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Цветан Цветанов изглежда вече е "отписан". Изказванията на Томислав Дончев и на други говорители на ГЕРБ навеждат на мисълта, че Цветанов ще се оттегли от лидерските си позиции. Оставката му е само въпрос на време - поне като шеф на парламентарната група. Да, ГЕРБ ще претърпят тежък удар по репутацията си, ще претърпят и сериозни организационни щети, но това е единственият начин да се явят в приемлив вид на идващите избори.

Скандал на самозабравянето

Удивен съм обаче как иначе интелигентни хора въртят опорки от рода на:

- Американците отстреляли Цветанов заради (по незнайно каква логика) конкурса за изтребители;

- „Демократична България" стояла зад сценария, понеже страдала, задето СДС отишли при ГЕРБ (по също толкова убедителна логика);

- БСП подхвърлила информацията, за да не идвала направо от тях (съвсем без логика).

Самият факт, че тези хора не могат да допуснат свободна журналистика и независимо разследване на НПО, е голям проблем. Те очевидно живеят с убеждението, че ако имаш пари и власт, можеш да диктуваш на всички. Можеш да поръчваш музиката.

Всъщност точно този байганьовски манталитет стои в основата на скандала с апартаментите. Това е скандал на самозабравянето - защото става дума за убеждението, че когато контролираш медии, прокурори и служби, можеш да си позволиш и някои съмнителни сделки. ГЕРБ трябва да се отърват преди всичко от този манталитет, а не само от отделни свои членове.

А КТБ?

А иначе скандалът дава добър повод да се види на какви цени големите риби от империята на Доган са придобили техните имоти, електроцентрали и медийни компании. И е просто необяснимо, че за "изчезването" на 4 милиарда от КТБ партиите ДПС, БСП и ГЕРБ съвкупно понесоха по-малко политически щети, отколкото ГЕРБ за апартаментите на Цветанов и Цачева. В крайна сметка благосъстоянието на Йончева не се ли дължи на КТБ? Политическата кариера на Джамбазки в ЕП не стартира ли с парите на Цветан Василев? Тук етически проблем няма ли?

"Дойче веле"

Коментари

Вижте сега

Докато ТАКИВА неща се разминават само с оставки няма да се оправим. Кьовеши трябва нам!

Свободна журналистика?

Пита Даниел Смилов!!! Това виц ли е? Като "свободен" журналист да изкара цената вписана в нотариалните актове на Нинова, Милийончева, Жаблянов, Ерменков, Радеви 1 и 2, Деси ... А безлихвените ипотечни кредити от КТБ за висши съдии, прокурори.... Ба си вица.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Кратка и умна статия, но

със съмнителни препоръки. Всички представени в НС политически партии /7 на брой/, са поръчкови. Те съществуват именно, защото изпълняват кремълски поръчки. Нито една от тях не може да промени Бай Ганювската си природа и русоугодничеството си, защото автомагично умира. Не само Цачева и Цветанов, но дори и ¾ от ГЕРБ да подадат оставка, нищо няма да се промени. За да тръгне България към по-добро, чуждопоръчковите партии трябва да се изметат, или най-малкото да намалят значимо влиянието си, защото нито една от 7-те партии не може да бъде облагородена! Изобщо, Борисовият авторитарен корумпиран управленски стил не да се омекоти, не да се промени, а да изчезне! На изборите, народе, е твоята сила! Ако не я използваш, сам се нокаутирваш! Запомни народе: докато истински патриотични и твърдо проевропейски партии не се намесят осезаемо в управлението на държавата, за България слънчевите дни ще са вечен дефицит! Единствена такава партия за сега е ДБ, поискала не война с Русия, а да не се бърка във вътрешнте ни дела.
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

май

ама кога. И от кой пост? Честното и законово решение е, да остане само като обикновен народен представител.
 's picture

Иван Митев

Цветанов май си отива ...

Ситуацията със закупените апартаменти е повод ГЕРБ да понася нови съществени последици от запазване на коварна държавна грешка. Устойчивият успех на ГЕРБ е с пряка зависимост от работата на централната банка (ЦБ). Поради сложността на стопанските процеси ЦБ работи и ще работи със съпътстващи щети. Сега ГЕРБ е със съществена слабост да пренебрегва, че не ограничаването на щетите от ЦБ подсигурява възникване на стопански дисбаланси и нови щети. При наличие на държавната грешка ГЕРБ е със съдба на жертва и подсигуряван провал. Устойчивият успех на съответна партия е възможен само с политика за обществено предпазване спрямо възникнали щети от работата на ЦБ.
boris borisov's picture
boris borisov
bobich

В България няма свободна

В България няма свободна журналистика. Има няколко независими журналисти, които се броят на пръстите на едната ръка на късоглед ковач. Да вярваме на журналистите? Какво писаха журналистите когато се приемаха законите "Пеевски" за банките и медиите? Законът "Домусчиев" за приватизацията? Мълчание. Оглушително мълчание. В хор. Е, да, тук-там пробиха някои статиики... и изчезнаха. Сега обаче, същите тези журналисти дъвчат ли дъвчат апартамента на Цв Цв. А отзад властта продължава да нарушава правата ни. Но не - апартамента, та апартамента. Живеем в 21 век. В този век обикновените хора вършат работата на журналистите - пишат статии, провеждат разследвания, наблюдават, протестират, защитават - всичко онова, което трябваше да вършат журналистите, но не го вършат. В България няма независима журналистика и една препечатана от Дойче веле статийка не променя този факт. В нашата родина е достатъчно човек да хвърли поглед на заглавната страница на произволна медия, за да разбере за кого работи. Толкова е очевидно. Независима журналистика?!? И това при условие, че дори трите главни телевизионни медии публикуват различни новини. Смешна работа. Едната от тези медии, хваната в запис, как нарежда да не се пипат кметовете на властта, в момента води кампания срещу фалшивите новини... Да дадеш на крадеца да пази хазната... Виц след виц. В картината на зависимата журналистика у нас, се очертават два основни кръга - пеевисти и прокопиевисти, както и няколко по-малки кръга от типа на тимаджиите и на локалните вилаети, държащи даден район и издаващи местни медии, това е картинката. ПП. Дойче веле също са тежко зависими, но не от кръгове в България.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.