Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

По настояване на премиера Бойко Борисов и зам.-министърът на спорта Ваня Колева подава оставка. По-рано след среща с лидера на ГЕРБ в премиерския кабинет правосъдният министър Цецка Цачева също заяви желанието си да напусне кабинета.

Причината за двете оставки са разкритията на "Свободна Европа" и "Антикорупционен фонд", че Цачева, Колева, зам.- председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутатът Вежди Рашидов са купили апартаменти в луксозна сграда на фирма "Артекст" на занижени цени. 

Според публикациите Ваня Колева е платила 1200 евро на кв. м, а според пазарните цени фирмата в същата сграда продава квадратния метър за повече от 2600 евро. 

"Към онзи момент това беше цената, която е обявена, и предполагам на всички, които са закупили. Не съм била по никакъв начин с приоритет. За мен цената, която беше предоставена, беше цената, която ползват всички, и аз не съм имала предварителни разговори по обявената цена. Тоест това, което е обявено, това съм заплатила. И съответно затова и съм изтеглила кредит поради липса на лични средства. И към момента този апартамент се изплаща по кредита", коментира в четвъртък по бТВ Ваня Колева.

Антикорупционната комисия КПКОНПИ започна проверка по изнесените в медиите данни. 

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.