Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Случаят с апартаментите далеч надхвърли обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността.“

Така президентът Румен Радев коментира в Кюстендил текущата сага с апартамента на Цветан Цветанов, заменен срещу други два негови, в сградата на годината за 2017 г. на "Артекс". Въпросителната около сделката е цената, както и това, че веднага след замяната близък до ГЕРБ - Симеон Велков, който е работил в изборния щаб на партията, е купил заменените от Цветанов жилища. Последва информация, изнесена отново от "Свободна Европа", че Цецка Цачева и Вежди Рашидов също са се сдобили с жилища от същия строител. 

Румен Радев припомни, че само преди два месеца на своя годишен отчет е призовал Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта.

„Много ясно казах, че ако това не се случи, търсенето на справедливост и възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона“, подчерта Румен Радев. 

Според президента, цитиран от прессекретариата на институцията, "очевидно няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от г-н Цветанов, да го разследва „по беззъбия закон, наложен от самия него“.

„Ако това не се случи, наистина можем да имаме сериозен проблем. И затова поредното според мен гарантирано оневиняване на г-н Цветанов ще се размине с моралните присъди на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква“, добави държавният глава.

Малко по-късно Цветан Цветанов отговори на президента: 

"След като Румен Радев вече взема страна за апартаментите, може да си направите равносметка преди изборите каква е опорната точка на политическите ни опоненти", заяви Цветанов.

От думите му се разбра, че според него Радев земал позиция като на Корнелия Нинова в качеството му на "неформален лидер на БСП".

„Няма какво да коментирам, има закони, които са спазени. Има замяна, която съответства на българското законодателство, има доплащане. Нека да оставим тези, които могат, да дадат правилния отговор. Тази тема, колкото повече я говорим и повтаряме, тя е продължение на опорната точка на БСП", заяви още Цветанов.

Румен Радев коментира и какво е наложило създаването на Стратегическия съвет при президента и алтернатива на какво е той. Според президента не става въпрос нито за партия, нито за служебно правителство в сянка.

„Ролята и функциите на този съвет са ясно описани в указа, с който съм го назначил, а това е търсене на идейна алтернатива на статуквото, търсене на стратегически решения за бъдещето на България“, посочи президентът. 

В петък Румен Радев е поканил на среща новоназначената ЦИК, която ще организира изборите за Европейски парламент на 26 май. 

Коментари

 's picture

godo1952

Калин

Този емотикон на Русия, назначен от Решетников, до такава степен е обезличил президентската институция, че вече дали слушаш Нинова или Радев няма никакво значение. Безлична фигура, не притежаваща достатъчна интелигентност, за да прояви каквато и да е минимална гъвкавост и политическа дипломатичност. Един червен партиен бордюр, клакьор на Русия, следващ интересите на тези които са го сложили на това място.Той повече от това не може. Ще му берем срамовете до края на злополучния му мандат. Защо фатмака не пита за апартаментите и магазините на Йончева, на приватизаторката Техноимпексова, за всичките онези червени комуняги като Гебревци, Баневци, Ветковци, Бенчевци, Герговци ! Разгледайте биографиите на милионерите в България и ще видите, че всичките идват от червената партия и повечето са агенти на ДС. Тези които не са милионери стават професори по водопадите и светкавиците. За тях нищожеството президент мълчи като скумрия !

Рублите са пристигнали!

И всичкото червена зараза в единен глас плюят... Абе РРадев, апартамента в който ти живееше в София на каква цена изповяда сделката? А Апартамента на Нинова, на Бойчев, на Милийончева.... на какви цени са сделките! А апартамента на твоята секън хенд Фърст лейди на каква цена е купен апартамента ѝ в София?
sokrat sokraj's picture
sokrat sokraj
sokrat41

Какво значи

Какво значи "ПАЗАРНА ЦЕНА"? Пазарна е абсолютно ВСЯКА цена, за която СВОБОДНО и ДОБРОВОЛНО са постигнали споразумение участниците в СДЕЛКАТА. НЕ съществува СРЕДНО-статистическа пазарна цена, защото ВСЯКА СДЕЛКА е реализация на конкретно споразумение и конкретен баланс на интересите на участниците в сделката. Никой няма право да иска от който и да било участник в ЧАСТНА СДЕЛКА обяснения защо той е взел едно или друго свое СВОБОДНО РЕШЕНИЕ. А на "ПАЗАРНИТЕ КОМУНИСТИ" предлагам да изчислят СРЕДНАТА ПЕЧАЛБА от ТОТОТО.
 's picture

Бобо

Румбата Каиша

Когато този каиш почне да говори за държавност и ми идва да повърна , къде ги изнамират руснаците такива жалки подлоги да им вършат мръсната работа в България .....
В Т's picture
В Т
ВТ

Държавността!

Нинова се среща с Решетников с посредничеството на Венци Стефанов, футболен бос, на негова територия. На тази среща тя получава ценни указания. Ставало дума и за това кой да е кандидат за президент на левицата. После отрича за срещата, но Венци Стефанов я потвърждава. Къде е тук държавността ще попитате? И аз това питам! Също и паметта къде е за такива случки

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.