Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Скучният иначе пленарен ден в четвъртък бе белязан от историите около апартаментите във властта и най-вече сделката на председателя на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов с "Артекс".

Става дума за замяната на два от апартаментите му в столичния квартал "Изток" с нов от 240 к.в. м и със собствен асансьор в сграда "Летера" на строителната фирма, която спечели приза "Сграда на годината" на 2017 г. Цветанов твърди, че е доплатил за сделката. 

Оказа се, че с апартаменти от "Артекс" на други адреси в същия квартал са се сдобили още правосъдният министър Цецка Цачева и шефът на Комисията по култура в НС Вежди Рашидов. 

"Не се вглеждайте в битовизми и апартаменти - важното е, че Цветан Цветанов в дипломацията върши голяма работа.

Такава дипломация, такъв висш пилотаж...Това с партия „Воля“, това със СДС - Румен Христов. Все едно виждам на Кисинджър 70-те години в Китай совалките“, заяви председателят на депутатите от "Обединени патриоти" Волен Сидеров.

Сидеров обясни как не е достатъчно компетентен по темата с апартаментите, защото живее под наем. Но "малкият расте", добави той, имайки предвид сина си. Лидерът на "Атака" каза, че ще попита колегата си от ГЕРБ непременно за апартаментите, когато остане време от дипломация. 

„Веднага щом остане свободен, ще го питам как да си купя и аз евтин апартамент, тъй като до момента продължавам да живея под наем, а малкият расте. Трябва някакво жилище да му взема. Той е заменил апартаменти“, допълни Сидеров - „Там трябва да умееш да хванеш вълната, точния момент. Изпуснеш ли го, губиш.“

По думите му, ако Цветанов се заеме да е брокер на недвижими имоти, "няма да остане гладен". 

„Стабилността на коалицията я крепим всеки ден. Всеки ден с нашите крехки ръце. Надявам се да не се срути коалицията. Виждате, че БСП не са готови да управляват. Ако бяха готови, да кажем: „Заповядайте, поемайте властта, започвайте да управлявате“. Не са готови - значи трябва да поддържаме стабилността на коалицията, докато се появи такава сила“, каза още Сидеров в коментар за политическата обстановка и работата на Народното събрание в условия на бойкот от левицата. 

Историята със своята сделка за апартамент коментира и Вежди Рашидов в кулоарите на парламента:

„900 евро за квадрат не са непазарна цена, проверете”, заяви той. Той повтори тезата си от предния ден, която гласеше, че "договарянето на 860 евро на квадрат никак не е малко за сделка във фаза чертеж и основи."

От БСП в парламента нямаше как да се включат в задочните дискусии по темата, но Изпълнителното бюро излезе с позиция, макар че още вчера от левицата призоваха историите с апартаментите да се проверят от институциите. Днес призивът е към премиера Бойко Борисов, който "мълчи":

Прокуратурата и органите се сезираха по въпроса. Но Бойко Борисов мълчи. Преди време пред актива на ГЕРБ министър-председателят заяви: „Трябва да ви светне червена лампичка, иначе аз ще ви светна синята”. Лампите светнаха за Цветанов. Настояваме Борисов да наруши мълчанието си и да изпълни заканата си, че няма да търпи дори съмнения за корупция около себе си.

Според левицата самият факт, че "в една и съща фирма, при преференциални условия, пазаруват Цветанов, Цачева, Рашидов и други близки на ГЕРБ, е достатъчно показателен за системата на властта. Тя покровителства определени фирми и получава подаръци срещу това". 

"Едва ли това, че някой си е купил жилище, ще разклати правителството", каза пък депутатът от ДПС Хамид Хамид по темата "апартаменти" - „Има си органи да проверят, има си декларации. Нямам коментар“, каза Хамид. 

Коментари

Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

Болен Сидеров .... и апартаментите

Искам да похваля Златния пръст за днешното му изказване. Слушах го в оригинал и сърце не ми дава да отрека добро чувство за хумор. Ама само с хумор не става! Та сега и няколко думи за апартаментите. Следя темата с интерес и огромно отвращение. Пазаруват явно като за последно. А дано, наистина да е като за последно! И чакам Главния пожарникар да си излее най-сетне маркуча по този пожар. Не зная какви ще ги хъка-мъка, но трябва за пред хората, поне, да излее някоя и друга мъдра мисъл. С нетърпение чакам!

И с подигравки не става!

А преекспонирането на тази история със заменки на данъчна оценка....вече втръсна. Но като гледам как и РРадев се включи в лайномятането... ясно, рублите пристигнаха!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.